Ελληνική ερευνητική ομάδα αποκωδικοποίησε τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται ο κορωνοϊός

Ελληνική ερευνητική ομάδα αποκωδικοποίησε τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται ο κορωνοϊός

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από την επιστημονική κοινότητα για την μάχη ενάντια στην πανδημία είναι αρκετά και ένα από αυτά έχει ελληνική ταυτότητα, αφού Έλληνες ερευνητές έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται στον ανθρώπινο οργανισμό ο κορωνοϊός.

Τα αποτελέσματα της Ερευνητικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης ανέλυσε σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Ευάγγελος Γιαμαρέλλος, ο οποίος ανέφερε ότι η έρευνα έδειξε ότι όταν προσβάλλει ο ιός τον ανθρώπινο οργανισμό, αυτό συμβαίνει με δύο παράλληλα χτυπήματα. Καταστρέφει, όπως σημείωσε, το σύνολο των λεμφοκυττάρων και ταυτόχρονα, αντίθετα με ότι συνηθίζεται με άλλους ιούς, δεν μειώνεται η ανοσιακή διαταραχή. Αντιθέτως, παραμένει εξαιρετικά έντονη. Αυτά τα δύο χτυπήματα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των αμυνών του ασθενούς.

Αν όλα τα παραπάνω συμπεράσματα φαντάζουν δυσοίωνα, ο κ. Γιαμαρέλλος έσπευσε να προσθέσει και δύο θετικές παραμέτρους. Πρώτον, ότι οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν ποιοι ασθενείς μπορεί να καταρρεύσουν και ίσως ακόμα πιο σημαντικό ότι δύο μόρια που εντοπίζονται στο αίμα των ασθενών είναι στόχοι γνωστών φαρμάκων. Όπως πρόσθεσε, έχει ζητηθεί η απαραίτητη άδεια, ώστε να αρχίσει η εφαρμογή αυτών των φαρμάκων στη θεραπεία των ασθενών, προκειμένου τα αποτελέσματα της έρευνας να περάσουν στη φάση των δοκιμών.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΙΑΤΡΙΚΗ,ΥΓΕΙΑ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home