Οδηγίες υπεύθυνης χρήσης δικτύων και υπηρεσιών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Deasy @ 16.03.2020
Οδηγίες υπεύθυνης χρήσης δικτύων και υπηρεσιών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπεύθυνη και ορθολογική χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων ζητά από τους Έλληνες χρήστες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σημερινή του ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι μέσα στις πρωτόγνωρες σημερινές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, σχεδόν όλη η ανθρώπινη επικοινωνία διεκπεραιώνεται μέσα από την τεχνολογία και τις υποδομές της. Στο κλίμα αυτό οι Έλληνες χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν κάποιους βασικούς κανόνες, προκειμένου να απολαμβάνουμε όλοι τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων συνιστούν:

1.  Την αποφυγή, όσο το δυνατό, της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 09:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ο απαιτούμενος «χώρος» ώστε τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες εφαρμογών επικοινωνίας και ομαδικής απομακρυσμένης εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης που είναι τόσο σημαντικές για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και επιχειρήσεων και εν τέλει κρίσιμες για την λειτουργία όλης της οικονομίας.

2.  Την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω των σταθερών τηλεφώνων αντί των κινητών, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υπερβολικής κίνησης στις υποδομές κινητής τηλεφωνίας.

3.  Την αποφυγή αποστολής αρχείων μεγάλου μεγέθους. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό οι χρήστες θα πρέπει να εξαντλούν κάθε προσπάθεια συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

4.  Την αποφυγή στον μέγιστο δυνατό βαθμό της αποστολής μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή.

5.  Την αποφυγή περιττών video κλήσεων, τόσο τις ώρες αιχμής όσο και τις απογευματινές και βραδινές ώρες μη αιχμής.

6.  Την εκμετάλλευση των διαδικτυακών πλατφορμών ομαδικής – συνεργατικής εργασίας με τους συναδέλφου και όχι την αποκλειστική χρήση των κλασικών βιντεοεφαρμογών.

7.  Το κατέβασμα μόνο των αρχείων που έχουμε ανάγκη. Σε περιπτώσεις που θέλουμε να μοιραστούμε με άλλους ένα αρχείο που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, στέλνουμε τον σύνδεσμο και όχι το ίδιο το αρχείο.

8.  Τη διατήρηση των ηλεκτρονικών συσκευών με τις ενημερώσεις των τελευταίων εκδόσεων του λογισμικού τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των κατασκευαστών. Αντίστοιχα, ανάλογη επιμέλεια πρέπει να δείχνουμε και για τα προγράμματα προστασίας των συσκευών από κακόβουλο λογισμικό.

9.  Τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με άλλες δραστηριότητες, εκτός της προσκόλλησής τους αποκλειστικά σε πλατφόρμες μετάδοσης βίντεο (streaming) και σε κοινωνικά δίκτυα.

10.  Την υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gr) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν αναπαράγουμε πληροφορίες και υλικό που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home