Οριστική αποχώρηση του Bill Gates από το ΔΣ της Microsoft

Οριστική αποχώρηση του Bill Gates από το ΔΣ της Microsoft
Φωτογραφία του Bill Gates σε ένα εκ των πολλών παγκόσμιων συνεδρίων του Νταβός που έχει συμμετάσχει..

Έκλεισε προχθές ο κύκλος της σταδιακής αποχώρησης του Bill Gates από την καθημερινότητα της Microsoft, με το συνιδρυτή του αμερικανικού κολοσσού να ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τη θέση που διατηρούσε στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κύκλος της «απομάκρυνσης» του Bill Gates από την καθημερινότητα της Microsoft ξεκίνησε το 2000, όταν τότε παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διατηρώντας τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη θέση του Chief Software Architect. Έξι χρόνια μετά ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί σε καθεστώς εργασίας μερικής απασχόλησης στη Microsoft, κάτι που συνέβη τον Ιούνιο του 2008, προκειμένου να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation που έχει συστήσει (από το 1997) με τη γυναίκα του. Το Φεβρουάριο του 2014 εγκατέλειψε και τη θέση του προέδρου του ΔΣ, αποτελώντας πλέον ένα απλό μέλος του ΔΣ, ως σύμβουλος τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηρίξει τον τότε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Satya Nadella.

Τώρα πλέον ο μόνος συνδετικός του κρίκος με τη Microsoft, την εταιρεία που ίδρυσε το 1975, είναι η κατοχή μετοχών, η οποία όμως έχει περιοριστεί κοντά στο 1,4% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Όπως έγινε γνωστό, ο Bill Gates θα ασχοληθεί πλήρως πλέον με τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ιδρύματος. Ίσως η πανδημία του κορωνοϊού να έπαιξε το ρόλο της, με τον Bill Gates να έχει εκφράσει δημόσια ήδη από το 2015 τις ανησυχίες του ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου.

 

To ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation μέσα από μία σειρά ανακοινώσεων έχει κάνει γνωστό ότι προχωράει στη δωρεά περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του ιού σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

BILL GATES,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home