Samsung: παρουσίασε το foldable Galaxy Z Flip

Έρχεται Ελλάδα στις 21 Φεβρουαρίου.

Deasy @ 12.02.2020
Samsung: παρουσίασε το foldable Galaxy Z Flip

Πολύ νωρίτερα από τις εκτιμήσεις θα είναι διαθέσιμη στην αγορά η δεύτερη αναδιπλούμενη πρόταση της Samsung, το Galaxy Z Flip, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο.

Διαφορετικό από το προηγούμενο Galaxy Fold, το νέο Galaxy Z Flip διαθέτει μόνο μία μεγάλη εσωτερική οθόνη, την πρώτη αναδιπλούμενη οθόνη από γυαλί της κορεατικής εταιρείας, σύμφωνα με τα σχεδιαστικά πρότυπα των κινητών τηλεφώνων προηγούμενων δεκαετιών. Για τη Samsung το Galaxy Z Flip αποτελεί το επόμενο βήμα στην κατηγορία των foldable smartphones, «με ένα νέο σχήμα, νέα οθόνη και κυρίως νέα εμπειρία» για τον κάτοχο της συσκευής. Εμπειρία που σχετίζεται και με το μέγεθος της συσκευής, η οποία διπλωμένη προσφέρει εξαιρετική φορητότητα, με τις διαστάσεις του να μην ξεπερνούν εκείνες ενός τυπικού πορτοφολιού, που χωράει εύκολα σε μία τσέπη ή τσάντα.

Ανάμεσα στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Galaxy Z Flip συναντάμε:

- Την  πρώτη αναδιπλούμενη οθόνη από γυαλί της Samsung . Το Galaxy Z Flip διαθέτει μια Infinity Flex οθόνη μεγέθους 6,7 ιντσών, με το αποκλειστικό, εύκαμπτο γυαλί (Ultra Thin Glass-UTG) της Samsung, που συμβάλλει στο λεπτό σχήμα, στη premium εμφάνιση και δημιουργεί την αίσθηση του πρωτόγνωρου. Η οπή της κάμερας στο κέντρο της οθόνης διασφαλίζει πως δεν υπάρχει άλλου είδους περισπασμός, ενώ στην πρώτη οθόνη της Samsung με αναλογία 21.9:9, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν περισσότερο αγαπημένο περιεχόμενο, όπως ταινίες και shows σε κινηματογραφική αναλογία.

- Το νέο κρυφό μηχανισμό άρθρωσης. Ο κρυφός μηχανισμός άρθρωσης του Galaxy Z Flip ενισχύεται από έναν μηχανισμό διπλού CAM, ο οποίος είναι μικρός αλλά έξυπνα σχεδιασμένος για να διασφαλίσει πως κάθε άνοιγμα και κλείσιμο θα είναι ομαλό και σταθερό. Το Galaxy Z Flip μπορεί να μείνει σταθερά ανοιχτό σε ένα εύρος διαφορετικών γωνιών, όπως μια οθόνη laptop. Το σύστημα κρυφού μηχανισμού άρθρωσης ενσωματώνει, επίσης, τη νέα τεχνολογία sweeper της Samsung, η οποία χρησιμοποιεί νάιλον ίνες κατασκευασμένες με τεχνολογία μικρο-κοπής, για να απομακρύνει σκόνη και σωματίδια.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις των νέων εμπειριών που θέλει να προσφέρει η Samsung με το Galaxy Z Flip είναι:

- η λειτουργία flex, μέσω της οποίας όταν η συσκευή στέκεται σε γωνία η οθόνη αυτόματα μοιράζεται σε δύο «οθόνες», στο άνω μέρος της οποίας ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί το περιεχόμενο που θέλει και στο κάτω μισό εμφανίζονται οι επιλογές ελέγχου.  

- οι περισσότερες εργασίες hands-free, αφού το Galaxy Z Flip μπορεί εύκολα να παραμείνει σταθερό σε πολλαπλές γωνίες, προσφέροντας λειτουργίες, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται τα κρατάει στα χέρια του τη συσκευή.

- οι περισσότερες επιλογές φωτογράφησης, αφού η σταθεροποίηση σε γωνία μπορεί να προσφέρει δυνατότητες που δεν μπορούσαμε να πετύχουμε με τις υπόλοιπες συσκευές χωρίς τη χρήση τριπόδου.

- εξατομικευμένες ειδοποιήσεις, χάρη στην μικρή εξωτερική οθόνη στην οποία προβάλλονται βασικές πληροφορίες, όπως μηνύματα, κλήσεις, ημερομηνία κ.α. Επιπλέον, οι εισερχόμενες κλήσεις μπορούν να απαντηθούν χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα η αναδίπλωση της συσκευής.

- Πολλαπλά παράθυρα, που βοηθούν στην ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών, με ένα απλό άνοιγμα του Multi-Window Tray και drag & drop των σχετικών εφαρμογών.

Ο εξοπλισμός του Galaxy Z Flip περιλαμβάνει μία διπλή κύρια κάμερα στην εξωτερική πλευρά της συσκευής καθώς και μία selfie στο εσωτερικό της. Η κύρια κάμερα διαθέτει δύο φακούς, ευρυγώνιο και υπερευρυγώνιο, προσφέροντας ανάλυση φωτογραφιών 12ΜΡ και στις δύο επιλογές, ενώ η selfie τραβάει φωτογραφίες ανάλυσης 10MP. Οι επεξεργαστικοί πόροι του Galaxy Z Flip περιλαμβάνουν τον ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855+ καθώς και μνήμη RAM στα 8GB, ενώ ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 256GB.

Στο Galaxy Z Flip θα βρείτε επίσης αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι, δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου μέσω της εσωτερικής κάμερας, μπαταρία χωρητικότητας 3.300mAh, με δυνατότητα ταχείας και ασύρματης φόρτισης.

Το Galaxy Z Flip θα διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα στις αποχρώσεις Mirror Purple και Mirror Black, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α και η Κορέα στις 14 Φεβρουαρίου 2020. Στη συνέχεια, θα διατεθεί η απόχρωση Mirror Gold σε επιλεγμένες χώρες.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα διατίθεται σε δύο αποχρώσεις, Mirror Purple και Mirror Black, από τις 21 Φεβρουαρίου, με την τιμή να έχει διαμορφωθεί στα επίπεδα των 1599 ευρώ.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home