Ο κορωνοϊός "δαγκώνει" τα smartphones

Ο κορωνοϊός 'δαγκώνει' τα smartphones

Και ενώ ο τεχνολογικός κόσμος κοιτάζει το Mobile World Congress που φυλλορροεί λόγω των συνεχιζόμενων ακυρώσεων, τα μαύρα μαντάτα του κορωνοϊού φαίνεται να επηρεάζουν και ουσιώδη κομμάτια στη λειτουργία μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ταϊβανέζικη TrendForce που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των κατασκευαστών smartphones εκτιμά ότι η παραγωγή τους θα μειωθεί κατά 12% στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε. Αιτία, ο κορωνοϊός, εξαιτίας του οποίου πολλές μονάδες συναρμολόγησης στην Κίνα έχουν κατεβάσει ρολά.

Σύμφωνα με την TrendForce η παραγωγή των βιομηχανικών μονάδων θα υποχωρήσει στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου σε χαμηλό πενταετίας, αλλά αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κινητό δεν χρειάζεται να φοβηθείς πως θα συναντήσεις άδεια ράφια.

Το καλό στην ιστορία είναι πως πρώτον η ζήτηση για smartphones βρίσκεται ούτως ή άλλως στη χαμηλότερη εμπορική περίοδο της χρονιάς, αφού ο κόσμος, γενικά, είναι σε φάση αναδιοργάνωσης μετά το καταναλωτικό πάρτι των Χριστουγέννων. Δεύτερον, η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται και από τις διακοπές στην Κίνα λόγω των εκεί εορτασμών για την Πρωτοχρονιά, οπότε οι κατασκευαστές φροντίζουν από πριν να έχουν ικανοποιητικά αποθέματα. Οπότε, για την ώρα, μικρό το κακό. Ωστόσο αν η κατάσταση με την επιδημία συνεχιστεί, τα ρολά σε πολλά εργοστάσια της Κίνας θα παραμείνουν κατεβασμένα και, θεωρητικά, οι αλυσίδες παραγωγής θα αρχίσουν να εμφανίζουν ελλείψεις. Όλα αυτά τη στιγμή που μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Samsung και η Huawei ζεσταίνουν τις μηχανές για τα αποκαλυπτήρια νέων μοντέλων τους.

MOBILE WORLD CONGRESS,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home