Το ΣτΕ στέλνει τον Mr. Bitcoin στη Γαλλία

Deasy @ 23.01.2020
Το ΣτΕ στέλνει τον Mr. Bitcoin στη Γαλλία

Επόμενος σταθμός η Γαλλία για τον Αλεξάντερ Βίνικ σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αν στο άκουσμα του ονόματος αναρωτήθηκες ποιος είναι αυτός, πρόκειται για έναν Ρώσο που κατηγορείται πως ξέπλυνε 4 δισ. δολάρια μέσω του ηλεκτρονικό ανταλλακτηρίου BTC-E.

Ο Βίνικ, γνωστός και ως Mr Bitcoin, καταζητείται από τις αρχές της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η Ρωσία τον ζήτησε κατ'επανάληψη και την έκδοση στην πατρίδα του είχε επιδιώξει και ο ίδιος, όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε διαφορετικά. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η Γαλλία θα είναι απλώς μία στάση, καθώς ο Βίνικ θα καταλήξει στις ΗΠΑ.

Το BTC-E είχε ιδρυθεί από τον Βίνικ και τον Αλεξέι Μιλιουτσένκο το 2011 και γρήγορα έγινε επιτυχία, κυρίως επειδή δεν ζητούσε στοιχεία ταυτότητας των πελατών του, αναφέρει το BBC σε σχετικό αφιέρωμα. Το 2017 ο Βίνικ συνελήφθη από την ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια διακοπών, ενώ ο Μιλιουτσένκο που ήταν επίσης στη χώρα μας διέφυγε στο παραπέντε.

Δικηγόρος του Βίνικ είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που σε συνέντευξή της στο Sputnik τον περασμένο Δεκέμβριο υποστήριξε πως η έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία αποτελεί θανατική καταδίκη.

Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home