Samsung: αποκαλυπτήρια της QLED 8K TV του 2020 στη CES

Deasy @ 07.01.2020
Samsung: αποκαλυπτήρια της QLED 8K TV του 2020 στη CES

Την επόμενη γενιά της σειράς QLED 8K αποκάλυψε στη CES 2020 η Samsung, μία σειρά που συνδυάζει πρωτοποριακές καινοτομίες και λειτουργίες διασύνδεσης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Η σειρά 2020 QLED 8K αξιοποιεί την ισχύ της επαυξημένης τεχνολογίας AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) για βελτίωση του ήχου, εικόνας και έξυπνων δυνατοτήτων. Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το Tizen, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη χρήση των φωνητικών εντολών και την πρόσβαση σε νέες λειτουργίες όπως το Tap View, το Digital Butler και το Samsung Health.

Ειδικά το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, Q950 QLED 8K TV, αποτελεί επιστέγασμα διαφορετικών καινοτομιών, με αυθεντικό ήχο surround, ανάλυση 8K που αγγίζει την πραγματικότητα και εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση. Η Q950 ουσιαστικά εξαλείφει το περιθώριο (bezel) γύρω από την οθόνη για να δημιουργήσει μια αναλογία πραγματικής οθόνης και συνολικής επιφάνειας σώματος σχεδόν 99 τοις εκατό, με τη Samsung να σημειώνει ότι όταν οι καταναλωτές κοιτούν από τρία ή τεσσεράμισι μέτρα μακριά βιώνουν ένα εντυπωσιακό εφέ Infinity Screen, όπου τα περιθώρια της οθόνης φαίνεται να εξαφανίζονται.

To κορυφαίο μοντέλο Samsung Q950 QLED 8K TV.

Κάθε μοντέλο της σειράς 2020 QLED 8K πληροί τις απαιτήσεις των Πιστοποιημένων Προδιαγραφών της Ένωσης 8K καθώς και του 8K Ultra HD Display Definition του CTA. Η σειρά QLED 8K είναι από τις πρώτες στη βιομηχανία που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή του εγγενούς περιεχομένου ανάλυσης 8K. Το 2020, οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαμβάνουν και να μεταδίδουν (streaming) AV1 codec videos που έχουν κινηματογραφηθεί σε 8Κ, σε τηλεοράσεις QLED 8K. Όλες οι τηλεοράσεις Samsung της σειράς 2020 8K θα διατίθενται με αυτήν την ενσωματωμένη δυνατότητα. Επιπλέον, η Samsung συνεργάζεται με εταιρείες, όπως το YouTube, για να ανοίξει το δρόμο στη μετάδοση εγγενούς περιεχομένου 8K.

Η σειρά QLED 8K βοηθά τους καταναλωτές να απολαύσουν τη δύναμη της ανάλυσης 8K ακόμα και όταν παρακολουθούν περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης, χάρη στον επεξεργαστή επόμενης γενιάς Quantum Processor 8Q (Q950), που διαθέτει βελτιωμένες AI δυνατότητες αναβάθμισης του περιεχομένου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Q950 αξιοποιεί, επίσης, τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να διασφαλίσει πως τίποτα δεν αποσπά την προσοχή των θεατών από το περιεχόμενο. Ενώ οι παραδοσιακοί αισθητήρες τηλεόρασης μπορούν μόνο να προσαρμόσουν τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος μέσα στο δωμάτιο, η τεχνολογία Adaptive Picture φροντίζει για τη διαχείριση του φωτός σε κάθε σκηνή ανεξάρτητα, διασφαλίζοντας ότι η τηλεόραση μπορεί να αποδίδει ποιοτική και πλούσια σε πληροφορία και λεπτομέρεια εικόνα σε φωτεινά δωμάτια διατηρώντας παράλληλα τη χρωματική αντίθεση.

Εκτός της εικόνας η Q950 δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα του ήχου,  χρησιμοποιώντας ηχεία σε κάθε πλευρά της οθόνης, καθώς και sub-woofers στο πίσω μέρος. Όταν συνδυάζεται με την λειτουργία Object Tracking Sound+, η οποία χρησιμοποιεί λογισμικό βασισμένο σε AI για να συνδυάσει την κίνηση του ήχου με την κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη, η Q950 μπορεί να προσφέρει καθαρό και διαυγή ήχο surround 5.1 καναλιών. Η Q950 μπορεί, επίσης, να ρυθμίσει την ένταση των διαλόγων αντισταθμίζοντας τον περιβάλλοντα θόρυβο. Ο Active Voice Amplifier (AVA) ανιχνεύει αυτούς τους θορύβους και βελτιώνει αυτόματα την καθαρότητα της φωνής. H Q950 είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα ηχεία της ως πρόσθετο ηχητικό κανάλι, όταν συνδέεται με μια ηχομπάρα της σειράς Q του 2020. Η λειτουργία Q Symphony συνδυάζει τον ήχο και από τις δύο συσκευές για να δημιουργήσει ένα δυναμικό και πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον.

Επιπλέον, στη νέα σειρά ο φωνητικός βοηθός της Samsung γίνεται ακόμα πιο έξυπνος, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα αλλαγής της ατμόσφαιρας ενός δωματίου. Για παράδειγμα,  αν ο χρήστης ζητήσει από το Bixby να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, τότε η τηλεόραση θα εμφανίσει ένα χαλαρωτικό σκηνικό στην οθόνη.

Ανάμεσα στις νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται η εμφάνιση των πληροφοριών της λύσης fitness, Samsung Health, στην οθόνη της Q950, η οποία επιπλέον παρέχει αποκλειστικό περιεχόμενο από συνεργάτες, όπως οι Calm, FitPlan, Jillian Michaels, Echelon, Obe Fitness και Barre 3 και πολλοί άλλοι.

Τέλος, η Q950 προσφέρει και νέους τρόπους για το mirroring της κινητής συσκευής και τον έλεγχο των οικιακών συσκευών. Η εφαρμογή Tap View δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβάλλουν την οθόνη του smartphone τους στην τηλεόραση μόλις αγγίζουν τις δύο συσκευές μαζί. Και με τον Digital Butler, ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει περισσότερες συσκευές από ποτέ, χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερύθρων για την ανίχνευση και τον έλεγχο συσκευών μη-IoT μέσα στο σπίτι.

CES 2020,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SAMSUNG QLED TV,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home