Η… οικιακή συμμαχία Apple, Google, Amazon

Deasy @ 19.12.2019
Η… οικιακή συμμαχία Apple, Google, Amazon

Ανάγκα και θεοί πείθονται και μπορεί να μην έχουμε να κάνουμε με θεούς αλλά συνδεδεμένες συσκευές και έξυπνα σπίτια που δεν… μιλιούνται μεταξύ τους δεν μπορούν να υπάρξουν.

Έτσι λοιπόν, η Amazon, η Apple και η Google αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να συνεργαστούν μεταξύ τους και με τη συμμαχία Zigbee για ένα νέο πρότυπο που θα καταστήσει συμβατές μεταξύ τους τις διάφορες έξυπνες συσκευές που φιλοδοξούν να πάρουν μια θέση στο νοικοκυριό μας.

Η Zigbee είναι μία συμμαχία στην οποία μετέχουν γνωστά ονόματα όπως η ΙΚΕΑ, η Legrand, η Signify (την ξέρεις, παλιά την έλεγαν Phlips Lighting), η Somfy, η Samsung SmartThings και η Schneider. Δεν είναι όλα ίσως τα μεγάλα ονόματα των οικιακών συσκευών στο σχήμα αλλά είναι μια αρκούντως υπολογίσιμη δύναμη.

Όλοι αυτοί λοιπόν θα καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και θα αρίσουν να συζητούν για το Connected Home over IP και πώς θα κάνουν τις συσκευές τους πιο συμβατές μεταξύ τους.

Εδώ που τα λέμε δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Θα ήταν παράξενο να περιμένει κανείς προκοπή δεσμευόμενος με την πλατφόρμα μίας εταιρείας, άσε που όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ των Amazon, Google και Apple δεν ξέρεις και ποιον να προτιμήσεις. Η δε προοπτική του να έχεις την Alexa, την Siri και το Google Assistant στον ίδιο χώρο δεν ακούγεται και πολύ θελκτική. Οπότε το λογικό είναι να βρεθεί μια φόρμουλα, μία πλατφόρμα, ένα API, κάτι τέλος πάντων που θα λειτουργεί ως μεταφραστής μεταξύ των διαφόρων συσκευών και θα επιτρέπει τη μεταξύ τους συνεργασία. Άλλωστε κάτω από την ίδια στέγη θα βρίσκονται.

AMAZON,GOOGLE,APPLE,SMART HOME,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home