Στα 380 εκατομμύρια τεμάχια έφθασαν οι αποστολές των smartphones στο 3ο τρίμηνο

Στα 380 εκατομμύρια τεμάχια έφθασαν οι αποστολές των smartphones στο 3ο τρίμηνο
Μετά από αρκετά τρίμηνα στα οποία η παγκόσμια αγορά των smartphones παρουσίαζε κάμψη, το 3ο τρίμηνο του 2019 σημαδεύτηκε από την επιστροφή –έστω και οριακή- σε θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Researchοι αποστολές των κατασκευαστών (οι συσκευές δηλαδή που έφυγαν από τα εργοστάσιά τους) έφθασαν τα 380 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 200.000 σε σχέση με την επίδοση στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Μεγάλοι κερδισμένοι του τριμήνου αναδείχθηκαν τρεις εταιρείες: η Samsung, που ξεπέρασε τον πήχη του 20%, η Realme, που αναρριχήθηκε στην έβδομη θέση και αποτελεί το brand με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και η Huawei, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις δείχνουν να έχουν χτυπήσει στο εθνικό φρόνημα των Κινέζων καταναλωτών, που στηρίζουν μαζικά την εταιρεία.

 

Η κατάταξη των κατασκευαστών

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Counterpoint η ανάκαμψη της αγοράς οφείλεται κατά κύριο λόγο στις «υψηλές πτήσεις» των μεγάλων αγορών Κίνας και Ινδίας.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών διατηρήθηκε η Samsung, με ενισχυμένη μάλιστα επίδοση. Οι αποστολές των smartphones ήταν ενισχυμένες κατά πέντε εκατομμύρια τεμάχια σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στο 20,6%. Δεύτερη στην κατάταξη με εντυπωσιακή μάλιστα πορεία είναι η Huawei, μειώνοντας τη διαφορά που τη χωρίζει με τη Samsung. Όπως διαπιστώνει η Counterpoint οι αμερικανικές κυρώσεις δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις της Huawei, καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί μαζικά προς τα προϊόντα της. Σε σχέση με το περυσινό τρίτο τρίμηνο η Huawei στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο πούλησε 15 εκατομμύρια περισσότερες συσκευές. Κατά συνέπεια, το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες (13,7% στο 3ο τρίμηνο του 2018 – 17,6% στο 3ο τρίμηνο του 2019).

Τρίτη της κατάταξης ήταν η Apple με τις αποστολές αλλά και το μερίδιο αγοράς να είναι οριακά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Περίπου αντίστοιχες επιδόσεις είχαν η τέταρτη και η πέμπτη της κατάταξης, Oppo και Xiaomi αλλά και η Vivo που ακολουθεί. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Realme, με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι αποστολές της από το 1,3 εκατομμύριο πέρυσι ξεπέρασαν στο τρίτο τρίμηνο του 2019 τα 10 εκατομμύρια συσκευές. Motorola, LG και Tecno αποτελούν τα τρία ονόματα που συμπληρώνουν το Top 10 των κατασκευαστών.

SMARTPHONES,ΕΡΕΥΝΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home