Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει ηγέτιδα δύναμη στο 5G

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει ηγέτιδα δύναμη στο 5G

Την αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στην ανάπτυξη 5G δικτύων και των εξελίξεων της συγκεκριμένης τεχνολογίας προβάλλει το προσχέδιο με τα συμπεράσματα της προεδρίας σύμφωνα με το Reuters, εκτιμώντας ότι το 5G θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα ίδια τα κράτη-μέλη θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της ασφάλειας των δικτύων και των υπηρεσιών που πηγάζουν, χωρίς όμως να επηρεαστεί αρνητικά ο χρόνος ανάπτυξης των δικτύων, ενώ όπως προστίθεται είναι απαραίτητη η υιοθέτηση μιας κοινής προσέγγισης από τα κράτη-μέλη.

Όμως η ακόμα πιο ενδιαφέρουσα παράγραφος του σχεδίου είναι η αμέσως επόμενη. Χωρίς να κατονομάζεται η Huawei, το σχέδιο συνιστά την προώθηση της ευρωπαϊκής τεχνολογίας (οι ευρωπαϊκές εταιρείες Ericsson και Nokia είναι οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές της Huawei στον εξοπλισμό 5G δικτύων) και να τεθούν σε ισχύ ισχυρά πρότυπα και μέτρα ασφάλειας για όλους τους κατασκευαστές και παρόχους υπηρεσιών σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παρούσα φάση την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέχει η Φινλανδία, χώρα από την οποία προέρχεται και η Nokia. Όπως προσθέτει το Reuters, το σχέδιο θα υποβληθεί για επίσημη έγκριση στη συνάντηση των αρμόδιων Υπουργών των κρατών-μελών για τις τηλεπικοινωνίες, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο.

5G,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home