Ασπίδα Τραμπ στους τεχνολογικούς γίγαντες

Deasy @ 09.10.2019
Ασπίδα Τραμπ στους τεχνολογικούς γίγαντες

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνουν οι New York Times που διαπιστώνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση εισάγει διατάξεις σε εμπορικές συμφωνίες που ουσιαστικά προφυλάσσουν πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube από μηνύσεις.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις εμπορικές συμφωνίες που υπέγραψαν οι ΗΠΑ με την Ιαπωνία, καθώς και με τις όμορες χώρες τους στη Β. Αμερική, δηλαδή το Μεξικό και τον Καναδά. Παρόμοιες ρυθμίσεις επιδώκονται να συμπεριληφθούν σε συμφωνίες που σκοπεύουν να υπογράψουν οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία (όταν με το καλό βγει από την Ε.Ε.) και με άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σχολιάζει η εφημερίδα.

Οι τεχνολογικές εταιρείες φαίνεται πως… τράβηξαν το μανίκι του Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας βοήθεια, καθώς σε άλλες περιοχές του πλανήτη όπως για παράδειγμα στην Ε.Ε. αυστηροποιούνται οι κανόνες για την προστασία του απορρήτου (βλέπε GDPR) αλλά και την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. Άλλες χώρες επιβάλουν δικούς τους κανόνες, όπως για παράδειγμα η Κίνα που δεν την λες και παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στον φιλελευθερισμό. Στις ΗΠΑ, για να επιστρέψουμε εκεί, υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά προστατεύει τις εταιρείες online υπηρεσιών όπως το Facebook και η Google από μηνύσεις εξαιτίας περιεχομένου που έχουν ανεβάσει χρήστες τους.

Βεβαίως μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να επιβάλει τέτοιους κανόνες σε μία διμερή συμφωνία με την Ε.Ε. θα συναντήσει αντιδράσεις, καθώς στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού ισχύουν άλλοι κανόνες και ενδεχομένως να ισχύσουν αυστηρότεροι. Η Κομισιόν θέλει μια πιο στενή συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας ώστε να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία, η ρητορική μίσους και η σκόπιμη παραπληροφόρηση online, αλλά όπως φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει ήδη ένα διόλου καθησυχαστικό δείγμα γραφής.

ΗΠΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home