Αυτά είναι τα τρία νέα iPhone

Στην Ελλάδα έρχονται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αυτά είναι τα τρία νέα iPhone

H Apple τα χαρακτηρίζει ως τα κορυφαία smartphone που έχει κατασκευάσει ποτέ, με επιδόσεις μερικές από τις οποίες είναι οι καλύτερες που έχουμε δει σε smartphone. Η αμερικανική εταιρεία ήταν πάντα λίγο υπερβολική στο λόγο της, όμως η αλήθεια είναι ότι η νέα γενιά του iPhone είναι ξεχωριστή. Οι πληροφορίες ως προς τον αριθμό των νέων iPhone επιβεβαιώθηκαν, με την Apple να ανακοινώνει τη νέα σειρά iPhone, που περιλαμβάνει τρία νέα μοντέλα: το iPhone 11, την πιο προσιτή πρόταση και τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max που αποτελούν τις δύο ακριβότερες προτάσεις αυτής της γενιάς.

Η αλήθεια είναι ότι και οι τρεις συσκευές έχουν αρκετές πρωτιές για την αμερικανική εταιρεία. Μετρήσαμε τέσσερις μεγάλες, κατά τη γνώμη μας, για διαφορετικούς λόγους. Για πρώτη φορά το προσιτό μοντέλο, το iPhone 11 δηλαδή, έρχεται με δύο κάμερες, ενώ αντίστοιχα οι δύο ακριβότερες προτάσεις παίρνουν, επίσης για πρώτη φορά, μία τρίτη κάμερα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί στην ονοματοδοσία των τηλεφώνων της τον όρο Pro, με τα στελέχη της εταιρείας να σημειώνουν ότι αυτός ο όρος δημιούργησε στην Apple τη δέσμευση να προσφέρει συσκευές με επαγγελματικού επιπέδου τεχνολογίες και χαρακτηριστικά. Η τέταρτη πρωτιά και ίσως πιο σημαντική από όλες, είναι ότι η τιμή ενός νέου μοντέλου που έρχεται να διαδεχθεί ένα προηγούμενο, είναι μικρότερη. Αυτό συμβαίνει στο iPhone 11, που διαδέχεται το iPhone XR, το οποίο θα κοστίζει 699 δολάρια (749 κόστιζε το XR). Για την παράδοση που έχει καλλιεργήσει η Apple ακόμα και αυτή η μείωση των 50 δολαρίων έχει τη σημασία της.

Εκτός από τις κάμερες, ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί τα μοντέλα μεταξύ τους είναι το μέγεθος της οθόνης. Το iPhone 11 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών Liquid Retina, τεχνολογίας δηλαδή που έχουμε δει και σε προηγούμενες προτάσεις της Apple. Το iPhone 11 Pro διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών, ενώ εκείνη του 11 Pro Max ανεβαίνει στις 6,5 ίντσες. Όμως τα δύο αυτά μοντέλα έρχονται με νέας τεχνολογίας οθόνη, που η Apple την ονομάζει Super Retina XDR, στα χαρακτηριστικά της οποίας ξεχωρίζουν η εντυπωσιακή πυκνότητα των pixels (458ppi), η φωτεινότητα (1.200 nits), η υποστήριξη HDR 10 κ.α.

Καρδιά του νέου iPhone είναι ο νέος επεξεργαστής Α13 bionic. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Apple «είναι το πιο γρήγορο chip που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε smartphone», «η καλύτερη πλατφόρμα machine learning σε smartphone», «που θέτει νέα στάνταρ στην απόδοση και τη διαχείριση ενέργειας».

Με την προσθήκη μίας επιπλέον κάμερας είναι σαφές ότι η Apple δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες αλλά και (ίσως κυρίως) του video. Το iPhone 11 κάνει την έκπληξη και η δεύτερη κάμερα δεν είναι telephoto, όπως ανέφεραν όλες οι φήμες, αλλά υπερευρυγώνια. Η διπλή κάμερα του iPhone 11 δίνει ανάλυση 12ΜΡ+12ΜΡ για κάθε φακό, με την αμερικανική εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχει βελτιώσει τον αισθητήρα, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα στις λήψεις. Βελτιωμένη είναι και η απόδοση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς μέσω της λειτουργίας Night Mode η κάμερα του iPhone αναλύει τα διάφορα στοιχεία του καρέ για να ενισχύσει το φως όπου χρειάζεται, παρέχοντας τελικά μια φωτεινή φωτογραφία.

Οι αναφορές ήταν διθυραμβικές στις δυνατότητες video, με τα στελέχη της Apple να υποστηρίζουν ότι με το iPhone 11 οι χρήστες θα πάρουν την καλύτερη ποιότητα video (και από τις δύο κάμερες) που μπορεί να αποδώσει ένα smartphone. Σε επίπεδο ανάλυσης ο χρήστης του iPhone 11 μπορεί να καταγράψει αρχεία έως 4Κ σε ρυθμό 60fps.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα δύο iPhone 11 Pro, με τη διαφορά βέβαια ότι εδώ έχουμε και μια τρίτη κάμερα, telephoto αυτή τη φορά. Πρακτικά ο τριπλός αυτός συνδυασμός προσφέρει 4x οπτικό ζουμ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο Pro μοντέλων έγινε και ιδιαίτερη αναφορά σε μια νέα λειτουργία στο κομμάτι της φωτογραφίας. Η Apple την ονομάζει Deep Fusion και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην εικόνα, καθώς στο mode αυτό η κάμερα τραβάει 8 λήψεις τις οποίες αναλύει και συνθέτει για να παράξει μία τελική με καλύτερη λεπτομέρεια και ευκρίνεια χρωμάτων.

Η καλύτερη διαχείριση ενέργειας, χάρη στο νέο επεξεργαστή, έχει αποτέλεσμα και στην αυτονομία της μπαταρίας, με την Apple να σημειώνει ότι στο iPhone 11 Pro είναι 4 ώρες μεγαλύτερη από το προηγούμενο iPhone XS και στο 11 Pro Max 5 ώρες μεγαλύτερη από το XS Max.

Τα νέα iPhone χρησιμοποιούν υλικά που είναι πιο ανθεκτικά στην κακομεταχείριση, ενώ αντέχουν σε νερό βάθους 2 μέτρων και για 30 λεπτά.

Η κυκλοφορία και των τριών μοντέλων θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν αυτήν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην Ελλάδα τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές για τα τρία μοντέλα, όπως ανακοινώθηκαν από την Apple, έχουν ως εξής:

-iPhone 11 από 699 δολάρια

-iPhone 11 Pro από 999 δολάρια

iPhone 11 Pro Max από 1099 δολάρια.

Αν και οι τιμές για Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές εκτιμούμε ότι:

-          Με δεδομένο ότι το iPhone 11 είναι κατά 50 δολάρια φθηνότερο από την αρχική τιμή του XR λογικά στην Ελλάδα θα κοστίζει κάτω από τα 900 ευρώ, ίσως 879 ευρώ.

-          Με δεδομένο ότι οι τιμές των iPhone 11 Pro και 11 Pro Max είναι ίδιες με εκείνες που είχε ανακοινώσει η Apple πέρυσι για τα XS και XS Max, λογικά θα δούμε και ίδιες τιμές στην Ελλάδα με εκείνες που είδαμε πέρυσι. Τότε οι τιμές των iPhone XS και XS Max ξεκινούσαν από τα 1229 και 1339 ευρώ αντίστοιχα, οπότε κάπου εκεί θα κινηθούν και οι τιμές των νέων μοντέλων.

 Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές πιθανότατα να γνωρίζουμε αύριο.

IPHONE 11,IPHONE 11 PRO,IPHONE 11 PRO MAX,IPHONE,SMARTPHONES,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home