Σε κοινή ανάπτυξη 5G δικτύου προχωρούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Κίνα

Σε κοινή ανάπτυξη 5G δικτύου προχωρούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Κίνα

Μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από εμάς αλλά η αγορά τηλεπικοινωνιών της Κίνας είναι μία από τις πιο σημαντικές στο παγκόσμιο χάρτη. Η κινεζική αγορά είναι έτοιμη να μπει στην εποχή του 5G και δύο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δείχνουν επίσης έτοιμοι να προβούν σε μια κίνηση που δεν την βλέπουμε συχνά. Μια κίνηση, που ίσως τη δούμε να επαναλαμβάνεται και σε άλλες αγορές, πιο κοντινές (γεωγραφικά) με τη δική μας.

China Telecom και China Unicom δηλώνουν, όπως διαβάζουμε στο Reuters, έτοιμες να προχωρήσουν σε κοινή ανάπτυξη του 5G δικτύου, με στόχο να μειώσουν τα κόστη της επένδυσης. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο επικεφαλής της China Unicom έδωσε μια εικόνα για το ύψος που μπορεί να φθάσει αυτή η εξοικονόμηση: από 28 έως 38 δισ. δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του.

Μάλιστα, οι δύο εταιρείες δείχνουν πρόθυμες να δουλέψουν από κοινού και με το μεγαλύτερο πάροχο της χώρας, την China Mobile, εκτιμώντας ότι οι «3 μεγάλοι» της κινεζικής αγοράς θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε κοινό 5G δίκτυο στις απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Μια κίνηση επωφελής και για τους τρεις παρόχους.

Από την άλλη πλευρά, αν οι κινεζικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προχωρήσουν σ’ αυτήν την κίνηση μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι προμηθευτές εξοπλισμού και πολύ περισσότερο η Huawei, για την οποία η κινεζική αγορά έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά και τις σχέσεις της με τις αμερικανικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θέλουν να προσφέρουν 5G υπηρεσίες σε περισσότερες από 50 μεγάλες πόλεις μέσα στο τρέχον έτος.

5G,ΚΙΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home