Σε νέα χέρια το Tumblr

Deasy @ 13.08.2019
Σε νέα χέρια το Tumblr

Μετακομίζει -από πλευράς ιδιοκτησιακού καθεστώτος- το Tumblr που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βρει βηματισμό. Η αλήθεια είναι πως η πλατφόρμα blogging δεν έχει περάσει και λίγα. Το 2013 αγοράστηκε από την Yahoo για περίπου 1 δισ. δολάρια και ακολούθησαν έξι χρόνια όπου η πλατφόρμα αναζητούσε τρόπους ανάπτυξης. Η “κόκκινη κάρτα” που έδειξε στο περιεχόμενο για ενήλικες (λέγε με πορνογραφία) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το Tumblr συνέχιζε να… σκουντουφλάει.

Χθες έγινε γνωστό πως η πλατφόρμα πουλήθηκε στην Automattic, την εταιρεία του Wordpress, έναντι μόλις 20 εκατ. δολαρίων! Η ίδια η πώληση δεν προκάλεσε απορίες, αφού η Viacom, ιδιοκτήτρια της Yahoo, αναζητούσε αγοραστή για το Tumblr από τον Μάιο. Αυτό που ίσως μπορεί να προκαλεί έκπληξη είναι ότι τον βρήκε στο πρόσωπο της Automattic μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και πως η πώληση συμφωνήθηκε στη βάση ενός μάλλον συμβολικού ποσού. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Automattic θα διατηρήσει τους 200 εργαζόμενους του Tumblr.

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι για την πλατφόρμα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον το γνωστό Pornhub, όμως οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.

BLOGGING,TUMBLR,WORDPRESS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home