ΗΠΑ: άδειες στις σχέσεις Huawei και αμερικανικών εταιρειών όπου δεν υπάρχει απειλή εθνικής ασφάλειας

ΗΠΑ: άδειες στις σχέσεις Huawei και αμερικανικών εταιρειών όπου δεν υπάρχει απειλή εθνικής ασφάλειας

Το… μαρτύριο της σταγόνας παίζουν οι αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την πληροφόρηση που παρέχουν στο θέμα των σχέσεων των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei και πως θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά τις δηλώσεις Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου G20.

Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είχε πει ότι θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν στην Huawei, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες, όπως πρόσθεσε, θα καθοριστούν με την ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας. Από τότε έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες, με τη Huawei να παραμένει στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου.

Σήμερα, ήταν η σειρά του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Γουίλμπουρ Ρος να προσθέσει μία ακόμα… σταγόνα πληροφορίας για το πως θα διαμορφωθεί το τοπίο στο μέλλον. Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον και φιλοξενούνται στο Reuters, ο κ. Ρος σημείωσε ότι η λίστα του Υπουργείου παραμένει σε ισχύ, προσθέτοντας ότι: «προκειμένου να εφαρμοστεί η προεδρική οδηγία κατά τη σύνοδο G20 πριν από δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Εμπορίου θα εκδώσει άδειες στις αμερικανικές εταιρείες όπου δεν υπάρχει απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Η αλήθεια είναι ότι δεν γίναμε σοφότεροι με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα. Κάθε υπόθεση ότι υποδεικνύουν και αυτές μια μικρή υποχώρηση της στάσης των ΗΠΑ τίθεται υπό αμφισβήτηση, ιδιαίτερα όταν ο κ. Ρος στις παραπάνω δηλώσεις πρόσθεσε επίσης την πρόθεση για την έκδοση στα μέσα Οκτωβρίου ενός ενδιάμεσου τελικού κανόνα για την εφαρμογή της εκτελεστικής εντολής που εξέδωσε ο Πρόεδρος Τραμπ τον προηγούμενο Μάιο (όπως πληροφορούμαστε από το Reuters, τέτοιοι κανόνες τίθενται άμεσα σε ισχύ, ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για την τροποποίηση κάποιων σημείων τους).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home