Τέλος εποχής στην Apple

Τέλος εποχής στην Apple
O Jony Ive (αριστερά) με το διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

Μετά από 27 χρόνια απόλυτης ταύτισης με το όνομα της Apple, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της και μία από τις πιο γνωστές φιγούρες στελεχών συνολικά στον κλάδο της τεχνολογίας, Jony Ive αποχωρεί από τον αμερικανικό κολοσσό.

O Άγγλος σχεδιαστής βιομηχανικού σχεδιασμού ταύτισε τη δική του πορεία με εκείνη της Apple. Ξεκίνησε το 1992, προερχόμενος από την Tangerine, μια σχεδιαστική εταιρεία στο Λονδίνο, με την οποία συνεργαζόταν και η Apple. Έζησε τα τότε πέτρινα χρόνια του αμερικανικού κολοσσού και με την επιστροφή του Steve Jobs το 1997, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στον τομέα του σχεδιασμού, καθώς ο ιδρυτής της Apple θεωρούσε ότι ο Ive θα μπορούσε να παίξει ρόλο κλειδί στη νέα πορεία που οραματιζόταν. Από εκεί και μετά σχεδόν κάθε προϊόν που δημιουργούσε η Apple είχε τη σφραγίδα του. iMac, iPod, iPhone, iPad, MacBook αλλά και το software της αμερικανικής εταιρείας, τα καταστήματά της, ακόμα και τα νέα γραφεία που κατασκευάστηκαν πρόσφατα είχαν τη ματιά και την επίβλεψη του Jony Ive, ενώ στο μεταξύ είχε προαχθεί στη θέση του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού (2015), ένα από τα μόλις τρία στελέχη της Apple που είχαν στον τίτλο τους τον όρο Chief (Chief Design Officer).

 

Δημιουργεί τη δική του εταιρεία

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Jony Ive η απόφαση να αποχωρήσει από την Apple οφείλεται σε δύο λόγους: στην ολοκλήρωση των projects που παρακολουθούσε από πολύ στενή απόσταση, όπως το Apple Park αλλά και τη στελέχωση του τμήματος σχεδιασμού, που όπως τη χαρακτήρισε είναι «υγιής» και «βιώσιμη».

Η επόμενη μέρα θα βρει τον Jony Ive με τη δική του ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιασμού, τη LoveFrom. Ωστόσο, οι δεσμοί δεν κόβονται με την Apple, μετά από τόσα χρόνια ίσως να ήταν αδύνατο να κοπούν. Όπως σημείωσε και ο ίδιος αλλά ανέφερε και ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού Tim Cook, η LoveFrom θα συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με την Apple για την υλοποίηση αποκλειστικών projects και οι δύο άνδρες θα βρίσκονται τακτικά στο ίδιο τραπέζι.   

JONY IVE,ΣΤΕΛΕΧΗ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home