Χρονιά ρεκόρ στην ιστορία της Κωτσόβολος

Deasy @ 27.06.2019
Χρονιά ρεκόρ στην ιστορία της Κωτσόβολος

Ορόσημο στην ιστορία της Κωτσόβολος αποτέλεσε το οικονομικό έτος 2018-2019, στη διάρκεια του οποίου η εταιρεία άγγιξε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών που έχει παρουσιάσει ποτέ.

Ειδικότερα, ο τζίρος της Κωτσόβολος στο τελευταίο οικονομικό έτος ανήλθε στα 520 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,5% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 25,2 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 25,1%. Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) ανήλθαν στα 20.1 εκατομμύρια (+17.5%), τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 95.4 εκατομμύρια, καθώς επίσης οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 10.7 εκατομμύρια.

 

Ανακαίνιση καταστημάτων

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των επενδύσεων αφορά και την ανακαίνιση του δικτύου καταστημάτων, με τελευταίο παράδειγμα το κατάστημα της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε και η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.  

Πρόκειται για ένα χώρο συνολικής επιφάνειας 4.034 τ.μ., στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να βρουν το σύνολο της γκάμας των προϊόντων της αλυσίδας, που περιλαμβάνουν και τις νέες συνεργασίες με premium brands όπως η ‘Bang & Olufsen’ (προϊόντα ήχου) και η Franke (κουζίνα) καθώς και αποκλειστικές συνεργασίες, όπως με την iRobot, μία κορυφαία εταιρία ρομποτικών σκουπών στον κόσμο.

Το κατάστημα διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με την υπογραφή της εταιρείας Centro, με συσκευές που ταιριάζουν στον εργονομικό σχεδιασμό και τις πρακτικές λύσεις σε έναν χώρο, όπως η εστία - απορροφητήρας Nikola Tesla. Παράλληλα, ο χώρος του gaming περιμένει να φιλοξενήσει τους φίλους του σε πραγματικές δοκιμές όλων των PCs και κονσολών. Το κατάστημα στην Πυλαία διαθέτει ακόμα συγκεκριμένους χώρους με συντηρητές κρασιών και ενημέρωση για το βέλτιστο τρόπο συντήρησης, ηλεκτρονικούς οδηγούς (widgets), που προσφέρουν άμεση ενημέρωση για τα αναλώσιμα που χρειάζεται η συσκευή, είτε αφορά τις σακούλες για ηλεκτρικές σκούπες ή τα μελάνια των εκτυπωτών, αλλά και τα Ταμεία Express βοηθούν στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών να υλοποιήσουν τη συναλλαγή τους, χωρίς να περάσουν από το κεντρικό ταμείο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home