Ποιος θυμάται τον Kim Dotcom;

Deasy @ 11.06.2019
Ποιος θυμάται τον Kim Dotcom;

Διαβάζεις καμιά φορά μια είδηση και αρχίζεις να αναρωτιέσαι πώς περνάει ο καιρός και πώς κάποια πράγματα πάνε πιο αργά από ό,τι ίσως θα περίμενες.

Το 2005 ένας τύπος γνωστός ως Kim Dotcom έφτιαξε μια υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων, γνωστή ως Megaupload. Επτά χρόνια αργότερα, το 2012, συνελήφθη στη Νέα Ζηλανδία κατόπιν εντάλματος των ΗΠΑ που τον κατηγορούν ότι με την υπηρεσία του διευκόλυνε την παράνομη ανταλλαγή ταινιών, μουσικής και λογισμικού. Ακολούθησε μια άγρια νομική μάχη και το 2015 ένα δικαστήριο της Ν. Ζηλανδίας απεφάνθη πως ο Dotcom μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου εάν καταδικαστεί θα βρεθεί ίσως και για όλη την υπόλοιπη ζωή του πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Βεβαίως οι δικηγόροι του δεν άφησαν την υπόθεση και τώρα, επτά χρόνια μετά τη σύλληψή του, ο Dotcom αναμένει με αγωνία την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ν. Ζηλανδίας από το οποίο θα εξαρτηθεί αν θα μπει στο αεροπλάνο που θα τον πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το FBI, από τις δραστηριότητες που εξυπηρετούσε το Megaupload κόστισαν στις εταιρείες του κινηματογράφου και της μουσικής γύρω στο μισό δισ. δολάρια. Βεβαίως ο Dotcom αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η πλατφόρμα λειτουργούσε ως ψηφιακό αποθετήριο αρχείων και τίποτε άλλο. Νομίζουμε πως η υπόθεση θα συνεχίσει να απασχολεί δικηγόρους και δικαστήρια…

KIM DOTCOM,MEGAUPLOAD,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home