Οι πρώτοι δορυφόροι του Elon Musk μπήκαν σε τροχιά

Οι πρώτοι δορυφόροι του Elon Musk μπήκαν σε τροχιά

Σε τροχιά τέθηκαν οι πρώτοι 60 δορυφόροι του προγράμματος Starlink, του νέου εγχειρήματος του Elon Musk, καθώς ο πύραυλος Falcon X της Space X, που τους μετέφερε χθες στο διάστημα ολοκλήρωσε με επιτυχία την χθεσινή αποστολή.

Το λανσάρισμα του φιλόδοξου προγράμματος Starlink πραγματοποιήθηκε μετά από μία εβδομάδα αναβολής, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και της απαραίτητης ενημέρωσης των δορυφορικών συστημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, οι δορυφόροι απελευθερώθηκαν μία ώρα μετά την χθεσινή εκτόξευση του Falcon X, ωστόσο η Space X ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί άλλη μία ημέρα προκειμένου να είναι σίγουρη ότι όλοι οι δορυφόροι που απελευθερώθηκαν λειτουργούν σωστά.

Το Starlink αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών Internet σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα δίκτυο 12.000 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Ωστόσο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Elon Musk, η εταιρεία θα αρχίσει να προσεγγίζει πελάτες ακόμα και μέσα στην επόμενη χρονιά, όταν και θα έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση 2.000 δορυφόρων.

Το χθεσινό φορτίο των 60 δορυφόρων που μετέφερε ο πύραυλος Falcon X στο διάστημα είναι το βαρύτερο στις μέχρι τώρα αποστολές του. Κάθε δορυφόρος ζυγίζει 227 κιλά, με αποτέλεσμα το σύνολο του φορτίου να ξεπερνάει τους 13 τόνους.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ,SpaceX,ELON MUSK,STARLINK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home