Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται για τον προστάτη σου

Deasy @ 17.04.2019
Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται για τον προστάτη σου

Ανδρες, ήρθε η ώρα να βάλετε την τεχνητή νοημοσύνη εκεί που ξέρετε (εδώ στο deasy ξέρουμε να τραβάμε την προσοχή του αναγνώστη). Μία ομάδα ακτινολόγων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έβαλε την τεχνητή νοημοσύνη να μελετήσει μαγνητικές τομογραφίες και να εντοπίσει ίχνη καρκίνου του προστάτη και αυτή η νέα μέθοδος ενδεχομένως να καταργήσει την κολονοσκόπηση.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα νευρωνικό δίκτυο που αναλύει τις απεικονίσεις των μαγνητικών τομογραφιών, μειώνοντας, ίσως, τα λάθη που μπορεί να κάνει ένας γιατρός και να συμβάλει αποφασιστικά στην έγκαιρη διάγνωση.

Το δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκε με τις μαγνητικές τομογραφίες 417 ασθενών και όπως διαπιστώθηκε αργότερα πέτυχε να αναγνωρίσει το 80,5% των περιπτώσεων κακοήθειας. Στο ίδιο τεστ συμμετείχαν και γιατροί και από αυτούς, εκείνοι που είχαν εμπειρία δέκα ετών και άνω κατάφεραν να αναγνωρίσουν επιτυχώς το 83,9% των περιστατικών. Αυτό βεβαίως σημαίνει πως ένα περιστατικό στα πέντε στην περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης και ένας στα έξι στην περίπτωση των γιατρών δεν έγινε αντιληπτό, άρα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και επειδή οι άνθρωποι δεν είναι τόσο εύκολο να βελτιωθούν μάλλον θα πρέπει να ποντάρουμε στην τεχνητή νοημοσύνη. Η οποία τεχνητή νοημοσύνη αν βελτιώσει τις επιδόσεις της ίσως να κάνει πιο εύκολη την εξέταση αλλά και τη διάγνωση.

ΙΑΤΡΙΚΗ,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home