Μήνυση εναντίον των ΗΠΑ ετοιμάζει η Huawei

Μήνυση εναντίον των ΗΠΑ ετοιμάζει η Huawei

Ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της αντιπαλότητας μεταξύ των ΗΠΑ και της Huawei με την κινεζική εταιρεία να είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση, καθώς εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η είδηση μεταδίδεται από το σύνολο των μεγάλων ειδησεογραφικών Μέσων στον κόσμο, τα οποία σημειώνουν ότι η μήνυση της Huawei θα αφορά την απαγόρευση για τη χρήση εξοπλισμού της από το σύνολο των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ. Απαγόρευση που βασίζεται στους ισχυρισμούς ότι η τεχνολογία της κινεζικής εταιρείας (όπως και της ZTE) θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της χώρας και ως κερκόπορτα κατασκοπείας από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ η μήνυση αναμένεται να κατατεθεί σε δικαστήριο του Τέξας, την Πολιτεία δηλαδή στην οποία έχει τη βάση της η Huawei. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα συσχετίζουν την εξέλιξη αυτή με την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου της Huawei την ερχόμενη Πέμπτη στη βάση της εταιρείας στην Κίνα, την πόλη Σενζέν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Huawei, μέσω της οικονομικής διευθύντριας, Meng Wanzhou, προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση εναντίον των καναδικών αρχών. Η κ. Meng Wanzhou, κόρη του ιδρυτή της κινεζικής εταιρείας, συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου στον Καναδά και κρατείται υπό περιορισμό όλο αυτό το διάστημα, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση για το ένταλμα έκδοσής της στις ΗΠΑ. Στη μήνυσή της, που έχει κατατεθεί εναντίον της καναδικής αρχής, της συνοριοφυλακής και της αστυνομίας, η κ. Wanzhou ισχυρίζεται ότι η κράτησή της και οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί παραβιάζουν τα συνταγματικά της δικαιώματα.

ΚΙΝΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home