Η Apple μπαίνει στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα

Η Apple μπαίνει στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα

Ούτε σε αυτό το Mobile World Congress υπήρξε παρουσία της Apple και, μεταξύ μας, ίσως είναι πιο πιθανό να πέσει μερικούς βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα καζάνια της Κόλασης παρά να δούμε την εταιρεία να “στήνει” περίπτερο απέναντι από την Samsung στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρκελώνης.

Αν και απούσα από το ετήσιο ραντεβού κινητών δικτύων και συσκευών η Apple γνωρίζει πως να τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Το AppleInsider υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει καταθέσει μία ευρεσιτεχνία με τον εύγλωττο τίτλο “Electronic Devices with Flexible Displays” (Ηλεκτρονικές Συσκευές με Ευελικτες Οθόνες, δηλαδή). Σε αυτήν η Apple περιγράφει πώς θα προστατεύεται η ευέλικτη οθόνη ενός smartphone από την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες και, βέβαια, όλο αυτό προκαλεί το εύλογο ερώτημα αν η Apple θα ακολουθήσει την τάση και θα παρουσιάσει ένα iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πριν από τη διαρροή περί της ευρεσιτεχνίας ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ είχε δηλώσει στο Bloomberg πως είναι ανήσυχος επειδή η εταιρεία είναι πίσω στον τομέα των αναδιπλούμενων συσκευών. “Για αρκετό καιρό η Apple ήταν ηγέτης σε τομείς όπως το touch ID, η αναγνώριση προσώπου και η εύκολη πληρωμή μέσω του τηλεφώνου. Δεν είναι όμως ηγέτης σε τομείς όπως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα και αυτό με ανησυχεί γιατί πραγματικά θέλω ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο”. Θα μπορούσε βέβαια να ζητήσει ένα από την Samsung ή την Huawei αλλά προφανώς δεν θέλει κάτι τέτοιο..

Η αλήθεια είναι πως από ερευνητικής πλευράς η Apple δεν έχει καθίσει με σταυρωμένα χέρια, αφού το 2014, πριν από πέντε χρόνια δηλαδή, είχε καταθέσει μία ευρεσιτεχνία για ένα αναδιπλούμενο iPhone η οποία εγκρίθηκε δύο χρόνια μετά. Φήμες (αχ αυτές οι φήμες) λένε πως η Apple θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο iPhone όμως το πιθανότερο είναι να συμβεί κάτι τέτοιο το 2020. Σαν αργοπορημένη προσέλευση σε πάρτι μας ακούγεται...

APPLE,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home