MLS: ξεκινάει το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας ΑΙ, Maic

Φιλόδοξοι στόχοι για ευρωπαϊκή πορεία.

MLS: ξεκινάει το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας ΑΙ, Maic

Με φιλόδοξους στόχους να καταστεί μια πλατφόρμα που σταδιακά θα έχει παρουσία σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές ξεκινάει αυτές τις ημέρες το επίσημο λανσάρισμα της MLS Maic, της ελληνικής πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής. Σύμφωνα με την MLS αποτελεί το πιο σημαντικό και πιο μεγάλο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στα σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας της.

Η πλατφόρμα, μετά από μια περίοδο prelaunch, λανσάρεται πλέον στα Ελληνικά, στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά ταυτόχρονα, ενώ θα λανσαριστεί εντός του έτους σε 7 ακόμα  Ευρωπαϊκές γλώσσες και αγορές.  Μεταξύ άλλων, οι αγορές περιλαμβάνουν τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Πολωνία, στις οποίες θα υποστηρίζονται και οι τοπικές γλώσσες.

Πριν το επίσημο λανσάρισμα η εταιρεία είχε προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες σε μια «δοκιμαστική» διάθεση της συσκευής, κατά την οποία 3000 περίπου χρήστες, τόσο MLS testers όσο και early adopters βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της Maic..

 

Χαρακτηριστικά της Maic

H Maic είναι μια «έξυπνη οθόνη», που παίζει μουσική (Ελληνική ή ξένη, όλων των ειδών, ανάλογα με τη διάθεσή του χρήστη), βρίσκει ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει τις ειδήσεις, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος, βρίσκει ένα καλό εστιατόριο. Προβάλει-προτείνει μαγειρικές συνταγές, ενώ με τη λειτουργία smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, να διαχειριστεί τις έξυπνες πρίζες του σπιτιού και κατ’ επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε έξυπνη πρίζα.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix, ενώ υποστηρίζεται και το Spotify. Τέλος προσφέρεται και η δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων μέσω φωνητικών εντολών.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της MLS, Γιάννη Καματάκη, η Maic με τον καιρό, γνωρίζει καλύτερα το χρήστη, μαθαίνει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του, ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτές προσφέροντας προσωποποιημένες λύσεις και επιλογές. Απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, ενώ η εμπειρία της επικοινωνίας είναι πολύ κοντά στην καθημερινή επικοινωνία με έναν κανονικό συνομιλητή, αφού μπορεί και συμμετέχει σε εμπλουτισμένο διάλογο και από απόσταση.

Η νέα πλατφόρμα έρχεται ενσωματωμένη σε μια καινούρια κατηγορία επιτραπέζιας οικιακής συσκευής με οθόνη (Smart Display) και δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ λειτουργεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi. Στην παρούσα φάση είναι διαθέσιμη μία συσκευή με κόστος 249 ευρώ, όμως πολύ σύντομα αναμένεται να προστεθεί μία ακόμα, με μικρότερη οθόνη και κόστος 179 ευρώ.

Η MLS Maic είναι διαθέσιμη στο σύνολο σχεδόν των μεγάλων αλυσίδων τεχνολογίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η εταιρεία να απευθυνθεί και σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπως ξενοδοχεία, εκτός από τα νοικοκυριά.  

MLS MAIC,ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,MLS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home