Δοκιμαστικό δίκτυο 5G στο δήμο Ζωγράφου από την Cosmote

Deasy @ 06.12.2018
Δοκιμαστικό δίκτυο 5G στο δήμο Ζωγράφου από την Cosmote

Το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα υλοποίησε η Cosmote, πετυχαίνοντας live, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ταχύτητες πάνω από 12Gbps, 60 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές ταχύτητες 4G».

Η επίσημη δοκιμή έγινε σε υπαίθριο χώρο του Δήμου Ζωγράφου, όπου η εταιρεία αναπτύσσει πιλοτικό δίκτυο 5G και παρουσιάστηκε στον  στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα και τη Δήμαρχο Ζωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη, παρουσία του  Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της δοκιμής παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές εφαρμογές σε συνεργασία με την Ericsson και τη Nokia, οι οποίες περιελάμβαναν:

- εφαρμογή Internet of Skills για προσομοίωση ιατρικής επέμβασης από απόσταση μέσω μάσκας εικονικής πραγματικότητας (VR),

- ολογραφική μεταφορά (Hologram Transfer), όπου άνθρωποι που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία συζητούσαν στον ίδιο χώρο, σε πραγματικό χρόνο,

- χρήση αυτοματισμών 5G real time και συνεργασία ρομποτικής για την ισορροπία μιας μπάλας,

- 360° live feed σε ανάλυση 4Κ, μέσω εικονικής πραγματικότητας και

- εκτέλεση πέναλτι σε πραγματικό χρόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR).

5G,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home