Ανακοινώθηκαν τα νέα iPhones και έρχονται Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου

Μαζί τους και το νέο Apple Watch.

Ανακοινώθηκαν τα νέα iPhones και έρχονται Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου
Σύντομα, όπως και πέρυσι, θα ξεκινήσει η διάθεση των νέων iPhones στην Ελλάδα, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα τα δούμε από την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση όμως με πέρυσι, η αρχή φέτος θα γίνει με τα ακριβά μοντέλα, iPhone Xs και iPhone Xs Max και αργότερα, στα τέλη Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει το προσιτό iPhone XR.

 

Αλλαγή στρατηγικής

Στη σημερινή παρουσίαση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η Apple παρουσίασε τις τρεις παραπάνω εκδόσεις. Πριν μπούμε στην παρουσίασή τους ας δούμε μερικά καινούρια στοιχεία που φαίνεται ότι φέρνει συνολικά η νέα πρόταση της αμερικανικής εταιρείας: το πρώτο smartphone με οθόνη 6,5 ιντσών αλλά και συσκευές με υποστήριξη δύο καρτών SIM. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως καινούριο στοιχείο και την ύπαρξη ενός φθηνότερου μοντέλου, όπως «πλασάρεται» το iPhone XR, όμως τα +/-900 ευρώ που θα κοστίζει δεν δικαιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Ουσιαστικά, όπως θα διαπιστώσετε από τις τιμές που ακολουθούν η Apple αντιστρέφει τιμολογιακά την περυσινή της πρόταση. Πέρυσι ήταν οι δύο φθηνότερες που κινούνταν κοντά τιμολογιακά (iPhone 8 και 8 Plus) με το iPhone X να ξεφεύγει, φέτος είναι τα ακριβά iPhone Xs και Xs Max που είναι κοντά τιμολογιακά και το «φθηνότερο» iPhone XR να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 100-150 ευρώ. Αλλαγές που ίσως να δείχνουν ότι δεν δούλεξε κάτι καλά στα προηγούμενα μοντέλα.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Οι τιμές που θα πωλούνται οι νέες συσκευές iPhone στην ελληνική αγορά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν για ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές (σ.σ. στη Γαλλία το iPhone Xs ξεκινά από τα 1159 ευρώ, ενώ το iPhone Xs Max από τα 1259 ευρώ, ενώ στην Ιταλία οι τιμές είναι στα 1189 ευρώ και 1289 ευρώ αντίστοιχα), τότε στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουμε ότι οι τιμές θα κινηθούν πιθανότατα σε λίγο υψηλότερα επίπεδα λόγω κυρίως του διαφορετικού ΦΠΑ. Όσον αφορά το iPhone XR, εκτιμάται ότι θα κινηθεί μεταξύ 900 και 950 ευρώ όταν θα έρθει στην ελληνική αγορά.

 

iPhone Xs και Xs Max

Το iPhone Xs αποτελεί τον «διάδοχο» του iPhone X με την οθόνη -τεχνολογίας OLED- να διατηρείται στις 5,8 ίντσες όσον αφορά τη διαγώνιο, ενώ το iPhone Xs Max «ανεβαίνει» στις 6,5 ίντσες! Και οι δύο συσκευές σχεδιαστικά ακολουθούν τη φιλοσοφία του iPhone X με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν όλη τη συσκευή και η είσοδος μπορεί να γίνει μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που έχει αναπτύξει η Apple, το Face ID, και χαρακτηρίζεται ως η πιο ασφαλής που είναι διαθέσιμη και έχει βελτιωθεί περαιτέρω με τη χρήση νέων αλγόριθμων. Είναι περισσότερο ανθεκτικά χάρη στο νέο γυαλί που χρησιμοποιείται στην οθόνη.

Επίσης, χρησιμοποιούν τον νέο Α12 επεξεργαστή, ο οποίος κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 7 νανομέτρων, προσφέροντας σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις. Τα δύο μοντέλα είναι βελτιωμένα στον τομέα του ήχου αλλά και σε αυτόν των παιχνιδιών, όπου ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε τίτλους που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα της φωτογραφίας και του video. Η διπλή κάμερα στην πίσω πλευρά παραμένει, αλλά έρχεται με νέες δυνατότητες όσον αφορά το πως γίνονται οι λήψεις και πως τις επεξεργάζεται η συσκευή ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Όσον αφορά στην μπαταρία, το iPhone Xs θα προσφέρει 30 λεπτά περισσότερα από το iPhone X, ενώ το iPhone Xs Max θα φθάνει στα 90 λεπτά λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας τους.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η δυνατότητα που θα έχουν οι κάτοχοι των iPhone Xs και Xs Max να έχουν και δεύτερη γραμμή στη συσκευή τους. Η δεύτερη SIM θα είναι η αποκαλούμενη eSIM, όπερ σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και μία δεύτερη φυσική κάρτα και η προσθήκη της θα γίνεται σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Στην Κίνα, πάντως, οι συσκευές που θα πωλούνται εκεί θα έχουν δύο φυσικές SIM κάρτες.

 

iPhone XR

Τον ίδιο σχεδιασμό ακολουθεί και το iPhone XR, το οποίο διαθέτει μία οθόνη 6,1 ιντσών τεχνολογίας LCD που σημαίνει χαμηλότερο κόστος. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε πολλά χρώματα, διαθέτει το Face ID, χρησιμοποιεί επίσης τον Α12 επεξεργαστή, ενώ η οπίσθια κάμερα είναι μονή μεν, αλλά διαθέτει αρκετές από τις βελτιώσεις που ενσωματώνουν τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone. Η μπαταρία δίνει επιπλέον 90 λεπτά λειτουργίας σε σχέση με το iPhone 8 Plus, του οποίου είναι πρακτικά ο αντικαταστάτης.

 

Apple Watch

Η Apple ανακοίνωσε, επίσης, και την νέα έκδοση του Apple Watch, το οποίο, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, είναι το ρολόι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Η 4η γενιά του Apple Watch έχει επανασχεδιαστεί με έμφαση στη διεύρυνση της οθόνης, η οποία πλέον προσφέρει 30% μεγαλύτερη επιφάνεια, επιτρέποντας στις εφαρμογές να δείχνουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ είναι και πιο λεπτό. Το μενού έχει επίσης βελτιωθεί, ενώ και οι επιδόσεις του επεξεργαστή έχουν ενισχυθεί. Επιπλέον, βελτιώσεις έχουν γίνει σε μία σειρά από λειτουργίες και χαρακτηριστικά, ενώ έχουν προστεθεί δυνατότητες όπως η πραγματοποίηση καρδιογραφήματος αλλά και να μπορεί να καταλάβει αν ο χρήστης έχει πέσει και σε περίπτωση που παραμένει ακίνητος για 1 λεπτό, τότε να καλεί αυτόματα για βοήθεια! Όσον αφορά τη μπαταρία, τα στελέχη της Apple έκαναν λόγο για 18 ώρες «αντοχή», την ίδια με την προηγούμενη γενιά. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο και αυτό από τις 28 Σεπτεμβρίου.

 

IPHONE,SMARTPHONES,IPHONE XS,IPHONE XS MAX,IPHONE XR,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home