Μercedes EQC: το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes

Μercedes EQC: το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes

Τη Στοκχόλμη επέλεξε η Mercedes Benz για να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό SUV μοντέλο της, EQC. Η επιλογή της σουηδικής πρωτεύουσας μάλλον δεν ήταν τυχαία, αφού η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της χρήσης βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων με την πλειοψηφία των καθημερινών αναγκών της χώρας να βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επομένως, η παρουσίαση του νέου Mercedes EQC στη Στοκχόλμη είχε και ένα σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα.

Για τη γερμανική εταιρεία το EQC δεν είναι απλά ένα νέο αυτοκίνητο, αλλά ένα όχημα αντιπροσωπευτικό της νέας γενιάς της Mercedes Benz. Όχι μόνο γιατί το δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Dieter Zetsche, πρόεδρος της Daimler και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, αλλά και για τη σημασία που έχει η προσθήκη ενός τέτοιου μοντέλου (και των υπολοίπων ηλεκτρικών που θα ακολουθήσουν) στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Με το Mercedes EQC η εταιρεία μπαίνει σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, εκείνο των ηλεκτρικών SUV επιβατικών αυτοκινήτων, στο οποίο παίζει μόνη της μπάλα αυτή τη στιγμή η Tesla, με το Tesla Model Χ. Έχει το όνομα, το ειδικό βάρος για να προσελκύσει το premium κοινό που θα δαπανήσει ένα υψηλό ποσό για την απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Κοινό που σίγουρα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, που ψάχνει την αλλαγή και ασπάζεται το διαφορετικό και τις ψηφιακές τεχνολογίες και ταυτόχρονα έχει ιδιαίτερη σημασία για τις εταιρείες αυτοκινήτου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν η BMW με το ηλεκτρικό X3 και η Audi με το e-tron στην ίδια κατηγορία.

To EQC είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό SUV το οποίο φέρει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο Mercedes και προσφέρει ιδιαίτερη πρακτικότητα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 και στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Η αυτονομία θα μπορεί να φθάσει έως και τα 450 χιλιόμετρα και προσφέρει, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, κορυφαία οδηγική εμπειρία. Μάλιστα, όπως σημείωσαν, οι αντοχές του EQC έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες σε 4 ηπείρους, ακόμα και στις ιδιαιτερότητες της ποιότητας του ηλεκτρικού ρεύματος, από χώρα σε χώρα, στη διάρκεια των 4,5 χρόνων που διήρκεσε η ανάπτυξη του μοντέλου.

 

Αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών

Η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών δεν είναι κάτι καινούριο για τη Mercedes Benz. Είναι κάτι που το έχουμε δει σε όλα τα τελευταία μοντέλα της εταιρείας με την πλατφόρμα me και στο EQC προχωράει ένα βήμα (ή ακόμα και περισσότερα) παραπάνω. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της θα διατεθεί άμεσα στην αγορά μία εφαρμογή, η οποία θα αναλύει την συμπεριφορά του οδηγού (από τα δεδομένα που θα συλλέγει το smartphone) και θα τον ενημερώνει για το ποια θα είναι η πραγματική αυτονομία που θα έχει με το EQC, όταν αποφασίσει να το αγοράσει.

Σε περίπτωση αγοράς, το me app θα αποτελεί βασικό εργαλείο για την βελτίωση της εμπειρίας αλλά και γενικότερα για τη χρήση του EQC. Με το συγκεκριμένο app ο χρήστης θα γνωρίζει αν το όχημά του έχει τη σωστή θερμοκρασία για να ξεκινήσει, πόση αυτονομία έχει, θα ενημερώνεται για το κατάλληλο δημόσιο σημείο φόρτισης και θα μπορεί να πληρώνει μέσω της εφαρμογής, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα προσαρμόζεται αυτόματα βάσει της οδηγικής συμπεριφοράς, προτείνοντας τη βέλτιστη διαδρομή (λαμβάνοντας υπόψη και τη μείωση της κατανάλωσης) αλλά και το δίκτυο φόρτισης. Μάλιστα, η Mercedes-Benz έχει προχωρήσει στην παραγωγή και των δικών της φορτιστών, που φορτίζουν και πιο γρήγορα, ενώ μέσω του app ο οδηγός του EQC μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα να φορτίζει και κάποιος άλλος οδηγός το ηλεκτρικό όχημα του. Πέρα από μία πρακτική δυνατότητα η τελευταία είναι ίσως και ένα σύγχρονο εργαλείο marketing, φέρνοντας και άλλους καταναλωτές πιο κοντά στο brand της Mercedes.

Το Mercedes EQC δεν είναι μια αποσπασματική κίνηση της γερμανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι το 2022 θα λανσαριστούν συνολικά 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 15-25% του συνόλου της παραγωγής.

MERCEDES EQC,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,MERCEDES BENZ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home