Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Google

Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Google

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα έβαλε με όλες τις πλατφόρμες (Facebook, YouTube κλπ.) που σύμφωνα με τη γνώμη του φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, αντίδραση που σχετιζόταν με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες πλατφόρμες αφαίρεσαν περιεχόμενο από το Infowars που θεωρήθηκε ρατσιστικό και ακραίο.

Σήμερα ήταν η σειρά της Google, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναφέρει στο tweet ότι σε αναζήτηση για ειδήσεις που αφορούσαν το πρόσωπό του η μηχανή της αμερικανικής εταιρείας εμφανίζει μόνο αποτελέσματα από ειδησεογραφικά μέσα, όπως το CNN, που σχετίζονται (επίσης κατά τη δική του άποψη) με fake news, αποκλείοντας συντηρητικά/φιλορεπουμπλικανικά μέσα από τα αποτελέσματα. Στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει, σημειώνοντας ότι με την πρακτική αυτή οι τεχνολογικές πλατφόρμες φιμώνουν συντηρητικές φωνές και κρύβουν ειδήσεις που πρέπει να δει το αμερικανικό κοινό, προσθέτοντας ότι θα επιληφθεί του θέματος:

 

Στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ απάντησε με επίσημη ανακοίνωση η Google, σημειώνοντας ότι η μηχανή αναζήτησης δεν χρησιμοποιείται προς όφελος κάποιας πολιτικής ατζέντας και ότι δεν πρόκειται να προσανατολίσει τα αποτελέσματα υπέρ κάποιας πολιτικής ιδεολογίας:

"Οταν οι χρήστες κάνουν ερωτήσεις στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι λαμβάνουν τις πιο σχετικές απαντήσεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει πολιτική ατζέντα και δεν διαμορφώνουμε τα αποτελέσματά μας με βάση οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία. Κάθε χρόνο προχωρούμε σε εκατοντάδες βελτιώσεις των αλγορίθμων μας για να εξασφαλίσουμε ότι υψηλής ποιότητας περιεχόμενο εμφανίζεται με τη μορφή απαντήσεων στις ερωτήσεις των χρηστών. Εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση του Google Search και δεν κατατάσσουμε τα αποτελέσματα των αναζητήσεων προκειμένου να χειραγωγήσουμε το πολιτικό αίσθημα”

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home