Το Facebook ζήτησε πρόσβαση στα δεδομένα πελατών μεγάλων τραπεζών

Το Facebook ζήτησε πρόσβαση στα δεδομένα πελατών μεγάλων τραπεζών

Την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μεγάλων τραπεζών φέρεται έχει ζητήσει το Facebook, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές κοντά στο συγκεκριμένο θέμα, το μεγάλο μπλε δίκτυο φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τις  JPMorgan Chase, Wells Fargo & Co, Citigroup Inc και U.S. Bancorp ζητώντας τους να μοιραστούν πληροφορίες πελατών, όπως τραπεζικές συναλλαγές, υπόλοιπα λογαριασμών κ.α. με απώτερο στόχο την παροχή νέων υπηρεσιών μέσω της πλατφόρμας Facebook Messenger. Στις συνομιλίες των πλευρών, το Facebook σημείωσε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για στοχευμένη διαφήμιση.

Όπως είναι φυσιολογικό τα νέα αντιμετωπίστηκαν από υπέρμαχους της ιδιωτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων με έντονη κατακραυγή. Εντελώς αντίθετη ήταν η υποδοχή του χρηματιστηρίου, στο οποίο η μετοχή του Facebook σημείωσε άνοδο κατά 3%, θεωρώντας ότι μια συνεργασία μεταξύ Τραπεζών και Facebook δημιουργεί την προσδοκία για μια νέα πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Στην είδηση αντέδρασε και το ίδιο το Facebook, εκπρόσωπος του οποίου δήλωσε στο TechCrunch ότι η εταιρεία δεν ζήτησε πρόσβαση σε πληροφορίες συναλλαγών και στόχος των επαφών είναι η παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης (π.χ. η ενημέρωση αν εντοπιστεί προσπάθεια παραβίασης λογαριασμού) μέσω του Facebook Messenger.

FACEBOOK MESSENGER,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home