Νέα σειρά Bravia Master για τις τηλεοράσεις της Sony

Deasy @ 01.08.2018
Νέα σειρά Bravia Master για τις τηλεοράσεις της Sony
H Sony AF9 OLED TV

Με δύο νέες οικογένειες τηλεοράσεων, την AF9 OLED και την ZF9 LCD ξεκινάει η σειρά Bravia Master, που έχει ως στόχο να φέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας στο σπίτι, εκφράζοντας απόλυτα τις προθέσεις των δημιουργών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το άριστο επίπεδο στην ποιότητα εικόνας είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής πολλαπλών τεχνολογιών και λύσεων που ανήκουν στην ίδια, με προεξέχοντα τον νέας γενιάς επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate. Χάρη στην εφαρμογή αυτή, είναι δυνατή η απεικόνιση σκηνών που θα μεταφέρουν πιστά και πλήρως την πρόθεση και το όραμα των δημιουργών, σε ποιότητα σχεδόν αντάξια με αυτή μίας επαγγελματικής οθόνης σε ένα στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων Master είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate.

Ο επεξεργαστής αυτός μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Ένα ακόμη καινοτομικό στοιχείο μιας τηλεόρασης Bravia Master είναι η λειτουργία «Netflix Calibrated Mode».Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντικατοπτρίζει την ίδια ποιότητα εικόνας με αυτή που προσφέρει μια επαγγελματική master οθόνη που βρίσκουμε στα studio παραγωγής, προκειμένου να διατηρηθεί το δημιουργικό όραμα και η πρόθεση των καλλιτεχνών. Κάνοντας κλικ σε μια απλή ρύθμιση στο μενού, η λειτουργία Netflix Calibrated Mode αναπαράγει πιστά τα γραφικά κάθε είδους περιεχομένου που μπορούν να βρουν στην τηλεοπτική πλατφόρμα του Netflix.

Επιπροσθέτως, η σειρά MASTER είναι έτοιμη για το CalMAN, το κορυφαίο λογισμικό βαθμονόμησης οθόνης από την Portrait Displays. Το CalMAN χρησιμοποιείται ευρέως από τους επαγγελματίες ως εργαλείο για την διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις των δημιουργών περιεχομένου στην ραδιοτηλεοπτική βιομηχανία, την παραγωγή αλλά και κατά την επεξεργασία μετά. Το CalMAN βοηθά στην διατήρηση της ποιότητας της εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασης.

 

 

Η AF9 της σειράς τηλεοράσεων Bravia Master (μοντέλα 55" και 65")

H AF9 είναι η ναυαρχίδα των τηλεοράσεων της Sony διαθέτοντας ένα μεγάλο αριθμό λειτουργιών. Ειδικότερα, εκτός όσων προαναφέραμε η AF9 έρχεται με:

-  OLED οθόνη με τεχνολογία Pixel Contrast Booster. 8 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel και ο πρότυπος πίνακας ελέγχου της Sony για OLED, φέρνουν μια σημαντικά εμπλουτισμένη εμπειρία θέασης με βαθύ μαύρο, αυθεντικό χρώμα και ευρεία γωνία θέασης

-  τεχνολογία Acoustic Surface, που δημιουργεί εξαιρετικά πλούσιο και δυνατό ήχο, ο οποίος αποδίδεται από τους τρεις ενεργοποιητές και τα δύο subwoofers που εκπέμπουν από τα πλαϊνά της τηλεόρασης, γεγονός που απογειώνει την εμπειρία θέασης συνολικά

-  τεχνολογία TRILUMINOS Display, για βελτιωμένη για μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων.

-  Android TV, με ένα τεράστιο όγκο περιεχομένου για να εξερευνήσετε και φωνητική αναζήτηση, ενώ με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε εύκολα να στέλνετε περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση

-  μίνιμαλ σχεδιασμό, με ενιαίο σώμα οθόνης και μόνο ένα στήριγμα στο πίσω μέρος της

-  φορμάτ HDR ως εξής: HDR10, Dolby Vision, HLG.

 

Η τηλεόραση ZF9 (μοντέλα 65 "και 75")

Αντίστοιχα, τα χαρακτηριστικά της ZF9 περιλαμβάνουν:

-  X-Wide Angle, που ελαχιστοποιεί τις μεταβολές των χρωμάτων κατά την θέαση υπό γωνία, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά, ανεξάρτητα από τη θέση του θεατή

-  λεπτή μονάδα οπίσθιου φωτισμού για εξαιρετική φωτεινότητα και πιο βαθύ μαύρο

-  X-Motion Clarity για γρήγορη δράση ομαλή και ευκρινή. Οι κινούμενες

-  X-tended Dynamic Range PRO για την επίτευξη μεγαλύτερης αντίθεσης με την εξισορρόπηση φωτός στην οθόνη, ενισχύοντας και μειώνοντας τα επίπεδα φωτισμού όπου χρειάζεται στην οθόνη.

-  τεχνολογία TRILUMINOS Display για βελτιωμένη για μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων

-  Android TV, με ένα τεράστιο όγκο περιεχομένου για να εξερευνήσετε και φωνητική αναζήτηση, ενώ με το ενσωματωμένο Chromecast, μπορείτε εύκολα να στέλνετε περιεχόμενο από το smartphone ή το tablet σας στην τηλεόραση

-  σύστημα διαχείρισης καλωδίων για επιτραπέζια τοποθέτηση

-  Υποστήριξη φορμάτ HDR, ως εξής: HDR10, Dolby Vision, HLG.

SONY BRAVIA,SONY BRAVIA MASTER,SONY AF9 OLED,SONY ZF9 LCD,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home