Περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα πούλησε σε μια μέρα η Amazon

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα πούλησε σε μια μέρα η Amazon

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η φετινή Prime Day της Amazon, κατά τη διάρκεια της οποίας πουλήθηκαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια προϊόντα μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της αμερικανικής εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της η Amazon σημειώνει ότι η φετινή Prime Day το μεγαλύτερο event αγορών στην ιστορία της, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό αγορών τα περυσινά events: Cyber Monday, Black Friday και Prime Day 2017. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι αν κατά την πρώτη ώρα του Prime Day δεν υπήρχαν τα περιστατικά σφάλματος στο site της εταιρείας τότε ο όγκος των αγορών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος (κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι εξαιτίας αυτών των περιστατικών η Amazon είχε απώλειες έως και 99 εκατομμυρίων δολαρίων).  

Το Prime Day είναι ένα “φεστιβάλ αγορών” που η Amazon πραγματοποιεί μία φορά το χρόνο αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Prime. Στην ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις νέες συνδρομές που συγκέντρωσε η Amazon την αμέσως προηγούμενη ημέρα (δηλαδή στις 16 Ιουλίου), ο αριθμός των οποίων είναι ο μεγαλύτερος που έχει πετύχει στην ιστορία της. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το σύνολο των συνδρομητών της υπηρεσίας Prime έχει ξεπεράσει πλέον τα 100 εκατομμύρια και είναι 20 εκατομμύρια μεγαλύτερος από το 2017 και διπλάσιος σε σύγκριση με το 2016.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα του φετινού event ήταν το Echo Dot και το Fire TV Stick.

Στην ανακοίνωση της Amazon ήταν άμεση η αντίδραση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής εταιρείας να ξεπεράσει για λίγο τα 900 δισ. δολάρια, μειώνοντας την απόσταση που τη χωρίζει από την πρώτη Apple. Η εκπληκτική απόδοση της μετοχής της Amazon τους τελευταίους μήνες (έχει καταγράψει άνοδο 57%) έχει οδηγήσει αρκετούς αναλυτές στην εκτίμηση ότι αυτή (και όχι η Apple) θα είναι η πρώτη που θα… κόψει το νήμα για το 1 τρισ. δολάρια.

AMAZON PRIME,ONLINE ΑΓΟΡΕΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home