Τιμ Κουκ: Εκτός ελέγχου η ιδιωτικότητα των χρηστών

Deasy @ 05.06.2018
Τιμ Κουκ: Εκτός ελέγχου η ιδιωτικότητα των χρηστών

Ως μια κατάσταση εκτός ελέγχου χαρακτήρισε το τοπίο των προσωπικών δεδομένων και πως αυτά χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες, ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στο αμερικάνικο CNN (αποσπάσματά της μπορείτε να βρείτε εδώ).  

Σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ η ιδιωτικότητα των χρηστών και τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται υπό καθεστώς επίθεσης τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η ρύθμιση της αγοράς, καθώς η αυτό-ρύθμισή της δείχνει να έχει αποτύχει. «Δεν ωφελεί να δείξω με το δάχτυλο. Είναι κάτι που εδώ στην Apple το λέμε αρκετό καιρό» σημείωσε, φροντίζοντας να διαχωρίσει τη θέση του από τις εταιρείες τεχνολογίας που διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Για την αμερικάνικη εταιρεία, όπως πρόσθεσε, η ιδιωτικότητα των χρηστών είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα.

«Δεν κεφαλαιοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, δημιουργώντας λεπτομερή προφίλ τους» ανέφερε, δείχνοντας προς τη μεριά της Google και της Facebook, για το εμπορικό μοντέλο των οποίων είναι απαραίτητη μια τέτοια διαδικασία, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαφήμιση μέσα από τα εργαλεία τους.

«Οι χρήστες δεν γνωρίζουν πως και ποιοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους δεδομένα και αυτό είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να επέμβουμε και να το διορθώσουμε» ανέφερε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι και ο ιδρυτής της Apple μοιραζόταν τις ίδιες ιδέες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου WWDC που ξεκίνησε χθες, η Apple ανακοίνωσε μια σειρά εργαλείων που έρχονται να περιορίσουν τον όγκο των δεδομένων που μπορούν να συλλέξουν το Facebook και η Google από την πλοήγηση του χρήστη στο Internet από τις συσκευές της Apple.

TIM COOK,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home