Eπέκταση στην επιχειρηματική εκτύπωση για την Epson

Τα πλεονεκτήματα των inkjet έναντι των laser εκτυπωτών επιδιώκει να ενισχύσει η ιαπωνική εταιρεία

Eπέκταση στην επιχειρηματική εκτύπωση για την Epson

Την ενίσχυση των μεριδίων της στο χώρο της επιχειρηματικής εκτύπωσης έχει θέσει ως στόχο και για την Ελλάδα η Epson, ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών λύσεων εκτύπωσης παγκοσμίως. Η ιαπωνική εταιρεία έχει ένα αρκετά επιθετικό πλάνο που περιλαμβάνει και την ενίσχυση των υποδομών της και του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού γραφείου, ενώ βασικό κομμάτι της στρατηγικής της είναι να πείσει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για τα σημαντικά οφέλη που έχει η τεχνολογία inkjet, στην οποία η Epson είναι πρωτοπόρος, σε σχέση με τους laser εκτυπωτές.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης σε εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ο γενικός διευθυντής της Epson για την ανατολική Ευρώπη, Μάσιμο Πιτσόκρι, το γραφείο στην Ελλάδα πρόκειται να ενισχυθεί, ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβει και την ευθύνη αγορών όπως είναι η Αλβανία και η Μάλτα, πέραν της Κύπρου που έχει ήδη. Στόχος είναι ο διπλασιασμός των πωλήσεων και η σημαντική ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στον τομέα των επιχειρήσεων. Η Epson έχει αυτή τη στιγμή ένα μερίδιο της τάξεως του 17% στην ελληνική αγορά, όπως το ποσοστό όσον αφορά τις λύσεις επιχειρηματικής εκτύπωσης είναι πολύ χαμηλότερο. Το πλάνο περιλαμβάνει και αλλαγές στα κανάλια διανομής της Epson, τα οποία θα ενισχυθούν και θα διαφοροποιηθούν.

Το «όπλο» της Epson είναι η τεχνολογία inkjet για την οποία, πάντως, υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με την τεχνολογία laser. Σύμφωνα με την Epson, οι λύσεις inkjet για επιχειρήσεις της ιαπωνικής εταιρείας τουλάχιστον προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση, λιγότερες δαπάνες για αναλώσιμα και ανταλλακτικά, καθώς και εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης.

Η αντίληψη πάντως που υπάρχει είναι διαφορετική καθώς απ’ ότι φαίνεται τα αρμόδια στελέχη των επιχειρήσεων δεν είναι αρκούντως ενημερωμένα, όπως φάνηκε από έρευνα που έδειξε ότι το 74% των επαγγελματιών που έχουν επιρροή και ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη επέλεξε την τεχνολογία inkjet, όταν τους παρουσίασαν τα στοιχεία που επηρεάζουν την επιλογή τεχνολογιών επαγγελματικής εκτύπωσης.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση.

Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν, ανά περιοχή, προκύπτουν ενδιαφέρουσες συγκρίσεις μεταξύ των μεγάλων αγορών σε όλη την Ευρώπη. Εστιάζοντας εδώ στην Ελλάδα, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, οι απαντήσεις καταδεικνύουν ότι παρά τις παρανοήσεις σχετικά με την τεχνολογία inkjet, η συντριπτική πλειονότητα, το 81% θα επέλεγε επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές, αν τους παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, το 62%, πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, ενώ το 56% πιστεύει, επίσης, εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet. Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων θεώρησαν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας. Η Epson, ως εταιρεία με μακρά παράδοση στην καινοτομία στον τομέα της εκτύπωσης, στοχεύει στη βελτίωση της κατανόησης των πλεονεκτημάτων της επαγγελματικής εκτύπωσης inkjet που δεν ωφελεί μόνο την ουσία της κερδοφορίας μιας επιχείρησης, αλλά μειώνει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

BUSINESS,Printing,EPSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home