Αναβαθμίζεται το Cosmote History

Νέο περιεχόμενο και HD εικόνα

Αναβαθμίζεται το Cosmote History
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Cosmote History, ένα project που ξεκίνησε ως προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και εξελίσσεται ως την παρακαταθήκη που θέλει να αφήσει ο Οργανισμός για τις επόμενες γενιές, αφού στα σχέδια του Οργανισμού είναι να διατεθεί το περιεχόμενό του για τις εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών στα σχολεία.

Με αυτόν τον ιδιαίτερα αισιόδοξο στόχο ως βασική κατεύθυνση ο ΟΤΕ συνεχίζει την επένδυσή του στο μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει κερδίσει και την προτίμηση των τηλεθεατών της συνδρομητικής πλατφόρμας, καθώς έχει αναδειχθεί ως το πιο δημοφιλές κανάλι ντοκιμαντέρ, ανάμεσα σ’ αυτά που προσφέρει το Cosmote TV.

Κάνοντας μια αναδρομή στα δύο χρόνια λειτουργίας, ο κ. Τσαμάζ (στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη συμπλήρωση δύο χρόνων) στάθηκε στη δυσκολία του εγχειρήματος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αναζήτηση και τη δημιουργία περιεχομένου κατάλληλου για προβολή στην τηλεόραση. Η συνολική επένδυση που έχει πραγματοποιήσει ο Οργανισμός στο Cosmote History εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σ’ αυτά τα  δύο χρόνια έχει δημιουργήσει 24 πρωτότυπες παραγωγές, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV, έχει προβάλλει περισσότερους από 1.000 τίτλους ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ έχει εξασφαλίσει μεγάλες διεθνείς παραγωγές για την Ελλάδα από κορυφαία δίκτυα και εταιρείες διανομής. Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως το Πολεμικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το κανάλι έχει διασώσει, ψηφιοποιήσει και προβάλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, σπάνια κινηματογραφικά αρχεία και υλικό μεγάλης ιστορικής αξίας.

 

2018: Πάνω από 40 νέες παραγωγές

Η νέα διαδρομή του Cosmote History ξεκινάει από αύριο, 14 Φεβρουαρίου, καθώς το κανάλι αναβαθμίζεται σε Cosmote History HD, μεταδίδοντας περιεχόμενο σε υψηλή ευκρίνεια. Επιπρόσθετα, μέσα στο 2018 θα κάνουν πρεμιέρα πάνω από 40 νέες πρωτότυπες εκπομπές ντοκιμαντέρ, αλλά και συμπαραγωγές. Συνολικά, το 2018 το Cosmote History HD θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ώρες πρωτότυπου τηλεοπτικού προγράμματος, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή Cosmote TV. Όπως έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Τσαμάζ, το ¼ του νέου προγράμματος του καναλιού θα είναι παραγωγές του Cosmote TV. 

Επίσης, το Cosmote History θα αναλάβει την ψηφιοποίηση του κινηματογραφικού αρχείου του εμβληματικού και πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα Βασίλη Μάρου. Το αρχείο του δημιουργού περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.

COSMOTE HISTORY,COSMOTE TV,OTE,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home