Συνεχίζεται η πτώση για τα tablets

Deasy @ 06.02.2018
Συνεχίζεται η πτώση για τα tablets

Ένα ακόμα αρνητικό τρίμηνο, το 13ο συνεχόμενο, συμπλήρωσαν οι πωλήσεις των tablets, οι οποίες και στο 4ο τρίμηνο του 2017 συνέχισαν την καθοδική πορεία των τελευταίων 3 χρόνων. Έτσι έκλεισε ένα ακόμα έτος, το 2017, με αρνητικό πρόσημο, που έφθασε το -6,5% σύμφωνα με την IDC, μια πορεία λίγο καλύτερη από το 2016, όπου η πτώση είχε φθάσει σε διψήφια ποσοστά. Σε απόλυτους αριθμούς ο αριθμός των tablets που πωλήθηκαν στο σύνολο της χρονιάς έφθασαν τα 141,7 εκατομμύρια.

Σε επίπεδο κατασκευαστών την έκπληξη στο 4ο τρίμηνο έκανε η Amazon, η οποία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τη Samsung, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της κατάταξης μόνο για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Για το σύνολο του 2017 η κατάταξη παρέμεινε ίδια, με την απόσταση που χωρίζει τη Samsung (2η) με την Amazon (3η) να φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην πρώτη θέση παρέμεινε η Apple, οι πωλήσεις της οποίας παρέμειναν σχεδόν σταθερές σε αριθμό τεμαχίων, όμως η πτώση του συνόλου της αγοράς είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

 

Θετική η πορεία των υβριδικών μοντέλων

Από την αρνητική εικόνα της αγοράς διασώθηκε η επιμέρους κατηγορία των υβριδικών μοντέλων, εκείνων δηλαδή που διαθέτουν πληκτρολόγιο που αποσπάται από την οθόνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, το 4ο τρίμηνο του 2017 η συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε κατά 10,3 ποσοστιαίες μονάδες, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 6,5 εκατομμύρια τεμάχια. Η σημαντική αυτή άνοδος είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει θετικά και το σύνολο του έτους, κατά μόλις 1,6%, αντιστρέφοντας την αρνητική πορεία των πρώτων μηνών του 2017.

TABLETS,IDC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home