7 συμβουλές δημιουργίας κωδικών πρόσβασης από την Kaspersky Lab

Deasy @ 06.02.2018
7 συμβουλές δημιουργίας κωδικών πρόσβασης από την Kaspersky Lab

Στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου η Kaspersky Lab μας προτρέπει να σκεφτούμε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω, προκειμένου να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους κωδικούς πρόσβασης για να διατηρήσουμε ασφαλή τα προσωπικά μας δεδομένα. Το παρακάτω σκίτσο μας δίνει μια καλή ιδέα για το πως πρέπει να ξεκινήσουμε.

To πιάσετε το νόημα; Σαν επόμενο βήμα μπορούμε να ακολουθήσουμε τις 7 βασικές συμβουλές για τη δημιουργία των νέων κωδικών μας. Ειδικότερα:

1. Ο κάθε κωδικός πρόσβασης σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 χαρακτήρων - αλλά όσο περισσότεροι χαρακτήρες τόσο το καλύτερο.

2. Φροντίστε ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να τους μαντέψουν εύκολα. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μπορούν να βρουν προσωπικές σας πληροφορίες, όπως η ημερομηνία γέννησής σας, ο τόπος γέννησής σας, το όνομα του συνεργάτη σας κ.λπ. - ίσως ακόμη και στον «τοίχο» σας στο Facebook.

3. Μην χρησιμοποιείτε πραγματικές λέξεις. Είναι ανοιχτές σε «επιθέσεις λεξικού», όπου κάποιος χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα για να δοκιμάσει γρήγορα μια τεράστια λίστα πιθανών λέξεων μέχρι να βρει μία που να ταιριάζει με τον κωδικό πρόσβασής σας.

4. Συνδυάστε γράμματα (συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων), αριθμούς και σύμβολα.

5. Μην τους "ανακυκλώνετε", π.χ. 'Kostas1', 'Kostas2', 'Kostas3', κλπ.

6. Χρησιμοποιήστε έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό για να αποτρέψετε την ευπάθεια όλων των λογαριασμών σας. Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε μοναδικούς πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης, χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε, να αποθηκεύσετε και να θυμηθείτε τους κωδικούς σας με ασφάλεια.

7. Εάν υποψιάζεστε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, αλλάξτε τον αμέσως!

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους κωδικούς πρόσβασης και τα σχετικά διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home