Δυο λεπτά πριν την καταστροφή

Τικ - τοκ - τικ - τοκ

Deasy @ 26.01.2018
Δυο λεπτά πριν την καταστροφή

Για αρχή, θα πάμε 65 χρόνια πίσω, στο 1953.

Εκείνη τη χρονιά οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές υδρογονοβόμβας και η ένωση των ατομικών επιστημόνων που λίγα χρόνια πριν, το 1947, είχαν παρουσιάσει το συμβολικό ρολόι της καταστροφής (πες το και του Αρμαγεδδώνα, πες το και της Αποκάλυψης) “έφεραν” τον λεπτοδείκτη στα δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ο δείκτης της ώρας είναι σταθερά στο 12, οπότε αυτό που ήθελαν να πουν ήταν πως ο κόσμος μας ήταν στα πρόθυρα μιας πυρηνικής καταστροφής.

Από τότε πέρασαν χρόνια και χρόνια. Η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε, ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε και πολλοί σκέφτηκαν πως, ουφ, τη γλιτώσαμε και έτσι ο λεπτοδείκτης κινήθηκε αντίστροφα. Αλλά τέτοιες χαρές δεν κρατάνε πολύ. Κάτι οι Βορειοκορεάτες, κάτι ο ένοικος του Λευκού Οίκου, κάτι κάτι ξέμπαρκοι εδώ και εκεί που μπορεί να έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα (μπορεί και όχι όμως), δεν είμαστε για να τρέχουμε ξέγνοιαστοι στα λιβάδια.

Θέλοντας να ταρακουνήσουν τον κόσμο τα μέλη του BAS (Bulletin of the Atomic Scientists) μετακίνησαν χθες τον λεπτοδείκτη στο ίδιο σημείο που είχε βρεθεί ξανά το 1953 και η οποία ήταν η κοντυνότερη στα (μαύρα) μεσάνυχτα: 12 παρά 2 λεπτά. Τα μέλη της οργάνωσης που ρυθμίζει το ρολόι σχολίασαν βέβαια τα όσα κάνει το τελευταίο διάστημα η Βόρεια Κορέα, αλλά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στον απρόβλεπτο, όπως τον χαρακτηρίζουν, Ντόναλντ Τραμπ. Καλά, δεν χρειάζεται να είσαι και πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις πως ο κόσμος μας δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Αλλά πάντοτε βοηθάει μια επιβεβαίωση από τους πιο ειδικούς.

Τώρα που το έφερε η κουβέντα, ορίστε και ένα βίντεο που εξιστορεί τη "γέννηση" του ρολογιού

CYBERCULTURE,ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home