Τις συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών εμπιστεύονται οι Έλληνες καταναλωτές

Deasy @ 09.01.2018
Τις συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών εμπιστεύονται οι Έλληνες καταναλωτές

Ως δείγμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών προς τις συναλλαγές με τη χρήση φορητών συσκευών μπορούν να θεωρηθούν τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Visa, με αντικείμενο τη μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή απέναντι στις ψηφιακές πληρωμές, ανέπαφες συναλλαγές, το online shopping και την ασφάλεια.

Όπως δείχνουν λοιπόν τα ευρήματα η υιοθέτηση των φορητών συσκευών για τη διαχείριση χρημάτων, τη διεξαγωγή τραπεζικών συναλλαγών και πραγματοποίηση πληρωμών έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη αύξηση από ποτέ, αφού το 78% των Ελλήνων πλέον χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για να παρακολουθούν τα οικονομικά τους, να ελέγχουν το υπόλοιπό τους online ή μέσω τραπεζικών εφαρμογών. Μάλιστα, επιμέρους συμπεράσματα φανερώνουν ότι:

- Περίπου το 60% των Ελλήνων ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή έχουν πρόσβαση σε άλλες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κάποιας εφαρμογής στο κινητό τους, ποσοστό το οποίο σημείωσε μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

- Οι καταναλωτές αισθάνονται περισσότερο άνετοι να πραγματοποιούν συναλλαγές με το κινητό τους, μένοντας πιο μακριά από το PC ή το laptop τους (48%). Το αντίστοιχο ποσοστό που αφορά στους Έλληνες καταναλωτές ξεπερνά τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και ανέρχεται στο 64%.

- Το 42% των Ελλήνων καταναλωτών χρησιμοποιούν smartphone ή tablet για την αποστολή ή αποδοχή χρημάτων από φίλους ή οικογένεια.

Όπως είναι αναμενόμενο, στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης ψηφιακών πληρωμών βρίσκονται οι millennials (ηλικίας 18 έως 34 ετών) το 86% των οποίων χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως «χρήστες mobile πληρωμών». Οι παραπάνω τάσεις οδηγούν τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι:

- Το 93% των Ελλήνων καταναλωτών  αναμένεται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να πραγματοποιεί πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

- Οι Millennials είναι πιο πιθανό να κάνουν πληρωμές μέσω φορητών συσκευών στα επόμενα τρία χρόνια σε ποσοστό 95%.

 

Σημαντική η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα

Οι βασικοί παράγοντες που καθοδηγούν τις εξελίξεις στις ψηφιακές πληρωμές είναι η άνεση και η ευκολία.

Στην Ελλάδα, το 67% των Millennials και το 68% των υπόλοιπων ηλικιών θεωρούν την ασφάλεια ως τον πιο σημαντικό παράγοντα στη χρήση φορητών συσκευών για πληρωμές.  Η ιδιωτικότητα είναι αρκετά υψηλά με το 54% των millennials να τους απασχολεί ότι ενδεχομένως να επηρεαστεί η ιδιωτική τους ζωή.

Μερικά από τα υπόλοιπα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 22 χώρες είναι:

- Οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες για mobile πληρωμές είναι τα εστιατόρια, τα supermarket, τα μεταφορικά μέσα, το delivery και η διασκέδαση

- Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές χρησιμοποιούν φορητή συσκευή με μέσο όρο συναλλαγών 9 ευρώ σε φυσικά καταστήματα και 38 ευρώ online.

- Σε ό,τι αφορά ταξίδια στο εξωτερικό, οι Ευρωπαίοι έχουν χρησιμοποιήσει  φορητή συσκευή για συναλλαγές σε 103 χώρες, κάτι που φανερώνει ότι νιώθουν άνεση και ασφάλεια στη χρήση smartphone ή tablet για αγορές σε κάποια άλλη χώρα.

VISA,MOBILE PAYMENTS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home