Η Apple πληρώνει η Ιρλανδία δεν εισπράττει

Deasy @ 07.12.2017
Η Apple πληρώνει η Ιρλανδία δεν εισπράττει

Η Apple θα καταβάλει τελικά τα 13 δισ. ευρώ που σύμφωνα με την Κομισιόν οφείλει ως φόρους στην Ιρλανδία, αλλά η τελευταία δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη.

Πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι με τον φορολογικό συντελεστή-χώμα 1% που προσέφερε στην Apple, αυτό που έκανε ουσιαστικά η Ιρλανδία ήταν να προσφέρει κρατική ενίσχυση στην εταιρεία, κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου. Η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε πως η εταιρεία πρέπει να πληρώσει το θεαματικό ποσό των 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, όμως η τελευταία δεν έδειξε κανέναν ενθουσιασμό για αυτή την εξέλιξη. Η υπόθεση έχει πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα περαιτέρω, καθώς η Ιρλανδία δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της Κομισιόν.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες, το επίμαχο ποσό καταβλήθηκε από την Apple και θα διατηρηθεί σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό. Όπως ανέφερε το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό θα αποδεσμευθεί μόνο εφόσον υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θα επικυρώνει την απόφαση της Κομισιόν. Η Ιρλανδία έχει και αυτή καταθέσει προσφυγή στα νομικά όργανα της Ε.Ε. ζητώντας βέβαια την ακύρωση της απόφασης. Το ίδιο έχει πράξει βεβαίως και η Apple που θεωρεί εξωφρενική την απόφαση και υποστηρίζει πως τόσο η Ιρλανδία όσο και οι ΗΠΑ συμφωνούν πως η ίδια είναι εντάξει με τις φορολογικές της υποχρεώσεις.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home