Αύξηση 142% στις πωλήσεις των online φαρμακείων την Black Friday

Deasy @ 27.11.2017
Αύξηση 142% στις πωλήσεις των online φαρμακείων την Black Friday

Ως κάτι παραπάνω από σημαντική χαρακτηρίζεται η ανταπόκριση των online φαρμακείων και των καταναλωτών την προηγούμενη Παρασκευή στο θεσμό του Black Friday. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία του εργαλείου eRetail Audit, που μετράει τα μερίδια αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου ανά κλάδο σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική ανακοίνωση, στο θεσμό του Black Friday ανταποκρίθηκαν πάνω από 100 online φαρμακεία μέσα από πληθώρα προσφορών που ξεπέρασαν το 50%. Συγκεκριμένα, από τα 265 συνολικά online φαρμακεία που υπάρχουν καταγεγραμμένα στην Ελλάδα, τα 100 πραγματοποίησαν ενέργειες σχετικές με την ημέρα αυτή τις οποίες και προώθησαν τόσο μέσα από banners όσο και σε social media και newsletters. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ποσοστιαία συμμετοχή των μεγάλων online φαρμακείων όπου χαρακτηριστικά από τους top 50 παίκτες (με βάση την μέση μηνιαία επισκεψιμότητα από τα στοιχεία παρακολούθησης της αγοράς του eRetail Audit) συμμετείχε το 95%.

Σε ότι αφορά στην ανταπόκριση από τους καταναλωτές, η αύξηση των πωλήσεων ανήλθε στο +150% για την ημέρα του Black Friday σε σχέση με μια μέση ημέρα, ενώ στο +162% ήταν η αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες Παρασκευές του Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρσι τα νούμερα κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα καθιστώντας έτσι την ημέρα του Black Friday πολύ επιτυχημένη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πέρα από την αξία πωλήσεων, αύξηση +143% παρατηρήθηκε και στον αριθμό των παραγγελιών των retailers που συμμετείχαν, γεγονός που συνδυαστικά με τον τζίρο φανερώνει πως η μέση αξία καλαθιού ήταν μεγαλύτερη. Όπως εκτιμάται, το μέσο καλάθι την ημέρα του Black Friday ήταν κατά 5 ευρώ μεγαλύτερο.

Τέλος, καταλυτική φαίνεται να ήταν η επίδραση των newsletters που ενημέρωναν τους καταναλωτές για τις προσφορές των φαρμακείων καθώς το ποσοστό των αγορών που προήλθαν από αυτό το κανάλι marketing ήταν 19% σε σύγκριση με τον μέσο όρο που κυμαίνεται στο 8%.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,E-COMMERCE,BLACK FRIDAY,ERETAIL AUDIT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home