Ο Bezos βγάζει 99 εκατ. δολάρια τη μέρα

Deasy @ 27.11.2017
Ο Bezos βγάζει 99 εκατ. δολάρια τη μέρα

Η Black Friday μόνο… μαύρη δεν ήταν για την Amazon και τον Jeff Bezos. Η μετοχή της εταιρείας έχει σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά στη χρονιά αυτή και η προσωπική περιουσία του αφεντικού της Amazon υπολογίζεται στα 100,3 δισ. με τα 32,6 δισ. να έχουν “δημιουργηθεί” κατά το τελευταίο 11μηνο.

Δηλαδή, ο Jeff Bezos έχει κερδίσει για κάθε μία από τις 330 ως τώρα ημέρες του 2017, 98,8 εκατ. δολάρια, δηλαδή 4,116 εκατ. δολάρια. Αν πούμε τώρα πως για να φτάσεις ως το τέλος αυτού του κειμένου θα χρειαστείς (από εδώ και μετά) γύρω στα 2 λεπτά, στο διάστημα αυτό στον λογαριασμό του Bezos θα έχουν “μπει” 137.200 δολάρια. Φυσικά αυτά τα “κερδίσει” και “βάζει” είναι λίγο σχηματικά, ένα μεγάλο μέρος της υπολογιζόμενης περιουσίας προκύπτει από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Amazon και αν υποθέσουμε πως ήθελε να τα ρίξει όλα στην αγορά για να αγοράσει τσίχλες για παράδειγμα, η μετοχή θα κατέρρεε και ένα μέρος της περιουσίας θα είχε γίνει καπνός.

Τέλος πάντων, οι αριθμοί είναι αριθμοί και ο Bezos είναι από τον περασμένο Ιούλιο ανοιχτός σε προτάσεις για το πώς θα χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό την περιουσία του. Δεν αναφέρεται σε επενδύσεις, έχει την Amazon, την Washington Post, την Blue Origin, οπότε αν σκέφτεσαι να του προτείνεις να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα άφησέ το καλύτερα.

Ο Bezos θέλει να αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα, θυμίζοντας σε αυτό το σημείο τον Bill Gates που όταν και εκείνος έγινε φανταστικά και απίστευτα πλούσιος ανακοίνωσε πως τουλάχιστον η μισή περιουσία του θα διατεθεί σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Έχει κανείς καμία καλή ιδέα; Ο Bezos περιμένει.

AMAZON,JEFF BEZOS,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home