Ξεπουλάει το iPhone X

Ρεκόρ προπαραγγελιών και στην Ελλάδα

Ξεπουλάει το iPhone X

Σε επιδόσεις ρεκόρ φθάνουν οι προπαραγγελίες του iPhone X, η κυκλοφορία του οποίου θα ξεκινήσει στις πρώτες αγορές την επόμενη Παρασκευή. Η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στη νέα συσκευή της Apple είναι εντυπωσιακή, καθώς από τις πρώτες ώρες που ενεργοποιήθηκε η διαδικασία των προπαραγγελιών σε διάφορα sites καταστημάτων αλλά και της ίδιας της Apple, ξεκίνησε να εμφανίζεται η ενημέρωση ότι η παράδοση των προϊόντων μετακινείται για 1-2 εβδομάδες αργότερα. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Business Insider, στο οποίο αναφέρεται ότι μόλις 17 λεπτά μετά την έναρξη των προπαραγγελιών από το κανάλι της Sprint εμφανιζόταν η ειδοποίηση ότι οι συσκευές θα παραδίδονταν 3 εβδομάδες αργότερα.

Από την πλευρά της η Apple επιβεβαίωσε την αυξημένη ζήτηση της συσκευής, με τα στελέχη της να σημειώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να τη φέρουν το συντομότερο δυνατό στα χέρια των καταναλωτών. Ωστόσο, στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ο χρόνος παράδοσης των συσκευών έχει φθάσει τις 6 εβδομάδες.

Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα, με την ανταπόκριση των καταναλωτών να θεωρείται πρωτόγνωρη. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Παρασκευή, μόλις τις δύο πρώτες ώρες της ενεργοποίησης των προπαραγγελιών, αυτές είχαν εκτιμώνται ότι είχαν ξεπεράσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις 3.000 (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κανάλι των εταιρειών κινητής). Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο συνολικός όγκος των προπαραγγελιών την Παρασκευή ξεπέρασε τις 10.000 (ανεξάρτητα καταστήματα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) με τη ζήτηση μάλιστα να είναι μεγαλύτερη για το πιο ακριβό μοντέλο, εκείνο με τα 256GB χωρητικότητα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, κάποια sites με προπαραγγελίες «έπεσαν» αφού το κοινό ανταποκρίθηκε μαζικά ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι –όπως εκτιμάται- υπήρχε μια νέα παραγγελία συσκευής σε χρόνο μικρότερο των 5 δευτερολέπτων.  

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε σε κανονικές προπαραγγελίες και όχι εκδήλωση ενδιαφέροντος. Πιο απλά, ο καταναλωτής πληρώνει ήδη για την απόκτηση της συσκευής προκειμένου να είναι στους πρώτους που θα το παραλάβουν. Αυτό είναι και το δύσκολο στοίχημα που έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν τα καταστήματα, καθώς είναι δεδομένο ότι ο αρχικός όγκος των συσκευών που θα είναι διαθέσιμος την Παρασκευή δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα ζήτηση, με τη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης να είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εκτιμούσαν οι εταιρείες τις προηγούμενες εβδομάδες.

IPHONE X,SMARTPHONES,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home