Στην Cosmote το βραβείο για το ταχύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Στην Cosmote το βραβείο για το ταχύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας από την ανεξάρτητη πλατφόρμα μετρήσεων Speedtest της Ookla έλαβε για το 2017 έλαβε η Cosmote, το δίκτυο της οποίας παρείχε στους συνδρομητές μέση ταχύτητα download 37,72Mbps. Τα βραβεία Speedtest Awards για την τρέχουσα χρονιά βασίζονται στις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου και 3ου τριμήνου (Μάρτιος-Σεπτέμβριος) από ένα τεράστιο όγκο smartphones και συγκεκριμένα από τις εφαρμογές της Ookla για iOS και Android συσκευές.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στην Ελλάδα, η μέση ταχύτητα του δικτύου της Cosmote ξεπέρασε κατά πολύ τις αντίστοιχες ταχύτητες για το δίκτυο της Vodafone και της Wind. Συγκεκριμένα, η απόσταση που χώριζε την Cosmote με τη δεύτερη Vodafone (22,15Mbps) ήταν περίπου 15,5Mbps, ενώ με την τρίτη Wind η διαφορά ξεπέρασε τα 20Mbps για το download. Σε ότι αφορά το upload και σε αυτό το πεδίο η υπεροχή της Cosmote ήταν ξεκάθαρη, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το συγκεντρωτικό διάγραμμα της Ookla.

Όπως σημειώνει η έκθεση της Ookla τα αποτελέσματα προέρχονται από ένα σύνολο 371.800 μετρήσεων, με το έγκυρο δείγμα να είναι 241.263, οι οποίες προέρχονται από περισσότερα από σχεδόν 91.000 smartphones. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν, όπως μαρτυράει ο σχετικός χάρτης στην έκθεση, σε όλη την επικράτεια με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εμφανίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, όπως ήταν αναμενόμενο.

Σε ότι αφορά τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν μόνο μέσα από LTE δίκτυο (δηλαδή, μόνο από 4G smartphones) η πρώτη θέση ανήκει επίσης στην Cosmote, με μέση ταχύτητα download 41,94Mbps και upload 13,36Mbps, με τις Vodafone και Wind να ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορούμε να δούμε εκτός των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και τον αριθμό τους σε κάθε ένα από τα τρία ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

OOKLA,MOBILE INTERNET,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ,4G,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home