Στρατηγική τοποθέτηση της αλυσίδας Πλαίσιο στo gaming

Νέα σειρά Turbo-X Battlebox με την πιστοποίηση της Nvidia.

Στρατηγική τοποθέτηση της αλυσίδας Πλαίσιο στo gaming
O Κώστας Γεράρδος (διευθύνων σύμβουλος, Πλαίσιο) κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές gaming PCs παγκοσμίως κατέχει πλέον η αλυσίδα Πλαίσιο, καθώς οι νέοι σταθεροί υπολογιστές της σειράς Turbo-X Battlebox έλαβαν πιστοποίηση από την αμερικάνικη εταιρεία Nvidia. Η διαδικασία πιστοποίησης Battlebox της Nvidia περιλαμβάνει την τήρηση κατ’ ελάχιστο κάποιων υψηλών προδιαγραφών από τα μηχανήματα, τις οποίες απέσπασαν με επιτυχία τα gaminc PCs του Πλαισίου, όπως σημείωσαν τα στελέχη της αλυσίδας στη σχετική ενημέρωση εκπροσώπων Τύπου. Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση εμφανίστηκε με βιντεοκλήση και εκπρόσωπος της Nvidia (ο κ. Luciano Ballerano, PR & Social Media Manager), σημειώνοντας πόσο σημαντική θεωρεί η εταιρεία τη συνεργασία της με το Πλαίσιο στην ελληνική αγορά και γιατί το επέλεξε στρατηγικά ως συνεργάτη της στο πρόγραμμα Battlebox.

Τα νέα gaming desktop Turbo-X Battlebox βρίσκονται ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα Πλαίσιο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.plaisio.gr.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη των επιδόσεων των Turbo-X Battlebox σε πολύ απαιτητικά παιχνίδια.  

Η θέση του Πλαισίου στην ελληνική αγορά του gaming

Η πιστοποίηση που έλαβε το Πλαίσιο αποτελεί το τελευταίο βήμα από τη στρατηγική τοποθέτηση που έχει πραγματοποιήσει η αλυσίδα στο χώρο του gaming. Όπως μάλιστα σημείωσε ο Κώστας Γεράρδος, διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, «περισσότερα από το 80% των gaming PCs  πωλούνται από το Πλαίσιο», ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το μερίδιο αγοράς που κατέχει η εταιρεία στο σύνολο των σταθερών υπολογιστών, το οποίο κυμαίνεται κοντά στο 50%. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πάνου, Product Manager Desktop & Components της εταιρείας, «ο τζίρος του Πλαισίου από τα συστήματα Turbo-X ξεπέρασε τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα ποσοστό περίπου 30% από αυτά τα συστήματα είναι gaming. Ποσοστό που δείχνει ότι η κοινότητα του gaming είναι ιδιαίτερα δυναμική και στην ελληνική αγορά. Εξίσου σημαντικό για τις εταιρείες είναι το γεγονός ότι η μέση δαπάνη ενός gamer είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ενός μέσου καταναλωτή. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του deasy.gr ο κ. Γεράρδος ανέφερε ότι το μέσο καλάθι αγορών του gamer φθάνει τα 800 ευρώ, όταν ο μέσος καταναλωτής δαπανά 400 ευρώ.

Στην παρούσα φάση από το Πλαίσιο είναι διαθέσιμες 7 σειρές σταθερών υπολογιστών, 3 από τις οποίες απευθύνονται στους φίλους των παιχνιδιών, ενώ βεβαίως παρέχεται στον καταναλωτή και η δυνατότητα built to order.

 

Η σημασία της επένδυσης 30 εκατομμυρίων ευρώ

Μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ακολούθησε ξενάγηση στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Πλαισίου στη Μαγούλα, μια επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν την κεντρική αποθήκη της εταιρείας με πραγματικό απόθεμα προϊόντων τεχνολογίας που ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθήσουν τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες που ξεκινούν περίπου 10 δευτερόλεπτα μετά τη λήψη μια παραγγελίας.

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στην κεντρική αποθήκη του Πλαισίου.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε με την γραμμή συναρμολόγησης, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στην οποία συναρμολογούνται και δοκιμάζονται ετησίως περισσότερα από 65.000 συστήματα Turbo-X, desktop και laptop αλλά και το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας, στο οποίο γίνονται εξαντλητικές δοκιμές σε όλα τα δείγματα που έρχονται από εργοστάσια κατασκευής.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home