Σε στάση αναμονής το ελληνικό κοινό για το νέο iPhone

Σε στάση αναμονής το ελληνικό κοινό για το νέο iPhone

Ως ικανοποιητικός κρίνεται από ανθρώπους της αγοράς ο αριθμός των προπαραγγελιών για το iPhone 8 και iPhone 8 Plus, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε σήμερα και στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο αριθμός των προπαραγγελιών για αυτά τα δύο μοντέλα κινήθηκε περίπου στο μισό του αντίστοιχου αριθμού για το iPhone 7 και iPhone 7 Plus πέρυσι. Ίσως σε μια πρώτη ανάγνωση αυτό να φαίνεται απογοητευτικό, ωστόσο όπως εκτιμάται αυτό οφείλεται στην αναμονή του κόσμου για το επίσης καινούριο μοντέλο της Apple, iPhone X, το λανσάρισμα του οποίου στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Νοεμβρίου. Άλλωστε παρά την τσουχτερή τιμή του είναι η συσκευή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού διαφοροποιείται στον σχεδιασμό (με την οθόνη να καλύπτει το σύνολο της μπροστινής επιφάνειας και να απουσιάζει το κλασσικό home button) αλλά και με τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει, όπως η αναγνώριση προσώπου, οι λειτουργίες AI που υποστηρίζει κ.α.

Προεξοφλώντας το έντονο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού οι παραγγελίες των αλυσίδων καταστημάτων της χώρας μας έχουν προχωρήσει σε σημαντικές παραγγελίες του iPhone X. Μόνο για τον πρώτο μήνα διάθεσης της συσκευής (ουσιαστικά το Νοέμβριο) οι παραγγελίες, όπως γνωρίζουμε, στις οποίες έχουν προχωρήσει είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες σε τεμάχια, αριθμός ιδιαίτερα αισιόδοξος, αφού η τιμή της συσκευής θα αγγίζει ή θα ξεπερνάει τα 1.200 ευρώ. Όμως ένα ακόμα ερωτηματικό είναι αν τελικά η Apple θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Κρίνοντας από την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο, οπότε και ο τελικός αριθμός των συσκευών που θα έρθουν στην χώρα μας θα είναι πολύ μικρότερος από εκείνον των παραγγελιών. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης θα ομαλοποιηθεί την ερχόμενη Άνοιξη.

Επιστρέφοντας στο iPhone 8 και το iPhone 8 Plus παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ενδεχομένως να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική ζήτησης στα συγκεκριμένα μοντέλα με την άφιξη του iPhone X. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά τότε ίσως να είναι η κρίσιμη στιγμή για το που θα κατευθυνθεί το κοινό, όταν φθάσει στο κατάστημα και δει τις διαφορές τιμών μεταξύ των παραπάνω μοντέλων, η οποία θα φθάνει τουλάχιστον τα 330 ευρώ (αρχική τιμή του iPhone 8 με την εκτιμώμενη αρχική τιμή του iPhone X, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, οπότε και η διαφορά μπορεί να είναι μεγαλύτερη).

IPHONE X,IPHONE 8,SMARTPHONES,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home