Θύμα χάκερ η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μάλλον κάποιοι έγιναν πλούσιοι από αυτό

Deasy @ 22.09.2017
Θύμα χάκερ η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, οι φίλοι την λένε και SEC) παραδέχθηκε την Πέμπτη, χθες δηλαδή, ότι άγνωστοι παραβίασαν το δίκτυό της το 2016 (!) και μπορεί να απέσπασαν πληροοφορίες που να χρησιμοποίησαν για να γίνουν πλούσιοι επενδύοντας στις σωστές μετοχές τη σωστή στιγμή.

Φυσικά η ειρωνεία στην υπόθεση είναι έντονη. Η SEC είναι ο Κέρβερος της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και είναι ιδιαιτέρως αυστηρή σε ζητήματα κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και εσωτερικής πληροφόρησης.

Το να ανακοινώνει ότι το δίκτυό της παραβιάστηκε είναι ένα σοβαρό θέμα που αμαυρώνει την εικόνα της, το ότι το έκανε γνωστό έναν χρόνο μετά μπορεί να βάλει σε σκέψεις κάθε καλοπροαίρετο, πολύ περισσότερο βέβαια κάθε κακοπροαίρετο. Υπάρχει επίσης η… γλυκιά ειρωνεία, η SEC να αποτέλεσε την πηγή από την οποία διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα, όπου ο πρόεδρος της SEC έχει κληθεί για παροχή εξηγήσεων στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Η παραδοχή της SEC ακολουθεί χρονικά την ανακοίνωση της εταιρείας Equifax που έκανε γνωστό ότι τα προσωπικά δεδομένα 143 εκατ. Αμερικανών πελατών έπεσαν στα χέρια αγνώστων. Δεν πρόκειται για καθόλου μικρό αριθμό, είναι πάνω κάτω το 1/3 του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home