Ο κούριερ έπαθε ζημιά

Deasy @ 21.09.2017
Ο κούριερ έπαθε ζημιά

Στα μέσα του καλοκαιριού κάτι μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομίας πάτησαν την μπανανόφλουδα του κακόβουλου λογισμικού NotPetya που κλείδωνε τους υπολογιστές τους οποίους μόλυνε και τους “απελευθέρωνε” μόνο μετά την καταβολή λύτρων.

Μεγάλες εταιρείες των μεταφορών, των φαρμάκων και της διαφήμισης έπεσαν θύματα του NotPetya και η εξέλιξη του ransomware οδήγησε στα μέρη μας στη δημιουργία του νεολογισμού “λυτρισμικό” αλλά όπως και να το πεις, η ζημιά σε κάποιους μετριέται σε πολλά εκατομμύρια.

Η TNT Express, γνωστότατη εταιρεία και στα μέρη μας και τμήμα της επίσης γνωστότατης FedEx έγραψε ζημιά 300 εκατ. δολαρίων ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επίθεσης.

Φαίνεται επίσης πως η αποκατάσταση των συστημάτων πήρε αρκετό χρόνο για να γίνει, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίκτυπος στην ομαλή λειτουργία και, βέβαια, τη διαχείριση των παραλαβών και αποστολών. Η FedEx λέει πως εντόπισε την αιτία σε ένα λογισμικό που χρησιμοποιούσαν τα γραφεία της στην Ουκρανία.

Μιλώντας για ζημιές, η Reckitt Benckiser που κατασκευάζει τη γνωστή σειρά καθαριστικών Dettol και τα προφυλακτικά Durex “έγραψε” ζημιά 135 εκατ. δολαρίων, ενώ η ναυτιλιακή Maersk ανέφερε απώλειες της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων, όσα δηλαδή και η FedEx.

Είτε ransomware το πεις είτε λυτρισμικό, η ουσία είναι πως κάνει μεγάλη ζημιά…

RANSOMWARE,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home