Επιμένει στην QLED η Samsung

Επιμένει στην QLED η Samsung

Oι περισσότεροι από τους μεγάλους κατασκευαστές τηλεοράσεων μπορεί να αρχίζουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με την τεχνολογία OLED αλλά η Samsung δείχνει να προτιμά την QLED τεχνολογία που προωθεί η ίδια. Και ο David Lowes, Chief Marketing Officer στη Samsung Electronics Europe ήταν κατηγορηματικός όταν δήλωνε χθες (30 Αυγούστου 2017) ότι η κορεατική εταιρεία στηρίζει την τεχνολογία QLED εκτιμώντας ότι έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με την OLED, ιδίως στις τηλεοράσεις πολλών …ιντσών.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Samsung στο Βερολίνο με αφορμή την IFA 2017, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως, η οποία ανοίγει μεν αύριο (1 Σεπτεμβρίου) τις πύλες της αλλά τόσο η χθεσινή όσο και η σημερινή ημέρα είναι γεμάτες από παρουσιάσεις των μεγάλων κατασκευαστών.

Στην περίπτωση της Samsung, η τηλεόραση ήταν ένα από τα βασικά θέματα με τον κορεατικό κολοσσό να ανακοινώνει μία νέα οικογένεια τηλεοράσεων, την οποία αποκαλεί «The Frame» με μοντέλα στις 43 ίντσες (σ.σ. πρόκειται για την πρώτη φορά που βλέπουμε τηλεόραση σε αυτή τη διάσταση), 55 και 65 ίντσες που μοιάζουν κυριολεκτικά με κάδρο ενός πίνακα ζωγραφικής. Μάλιστα, η Samsung έχει υπογράψει συμφωνία με τα μουσείο Πράντο της Μαδρίτης προκειμένου όταν η τηλεόραση δεν είναι σε λειτουργία να προβάλλει διάσημα έργα τέχνης!

Ένας άλλος τομέας που επιμένει η Samsung είναι οι wearable συσκευές με την κορεατική εταιρεία να ανακοινώνει ένα νέο smartwatch, το Gear Sport και ένα νέο smartband, το Gear Fit 2 Pro με πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά (ανθεκτικότητα στο νερό, ενσωματωμένο GPS και νέες εφαρμογές όπως αυτή σε συνεργασία με τη Speedo που μετρά τα πάντα ενώ κολυμπάει ο χρήστης).

 

Υβριδικά μοντέλα από τους κατασκευαστές υπολογιστών

H χθεσινή πρώτη press day είχε και άλλες ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, όπως αυτές της Asus και της Acer, οι οποίες μαζί με τη Dell, παρουσίασαν αρκετά νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών με την έμφαση να δίνεται στην κατηγορία των «υβριδικών» ή 2-σε-1 μηχανημάτων, ήτοι συσκευές που μπορούν να λειτουργούν και ως tablets. Για παράδειγμα, η Asus ανακοίνωσε νέα «υβριδικά» μοντέλα, όπως το ZenBook Flip 15 και το Zenbook Flip 14 αλλά και το προσιτό Vivobook Flip 14 με τα δύο πρώτα να χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά λεπτά. Το Zenbook Flip 15 έχει πάχος μόλις 10,9 χιλιοστά για παράδειγμα.

Γενικότερα, τα νέα μοντέλα είναι πολύ λεπτά καθώς κοντά σε αυτά τα επίπεδα κινούνται και οι νέοι φορητοί υπολογιστές της Dell, ενώ η Acer παρουσίασε ένα μοντέλο με πάχος κάτω από 10 χιλιοστά. Επιπλέον, τα περιθώρια της οθόνης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί με αποτέλεσμα ένα σημερινό 13άρι μοντέλο να είναι σαφώς μικρότερο σε μέγεθος από ένα αντίστοιχης διαγωνίου οθόνης προ διετίας laptop.

Επιπλέον, οι κατασκευαστές δείχνουν αποφασισμένοι να επενδύσουν στην «μεικτή» πραγματικότητα (mixed reality) που συνδυάζει την επαυξημένη (AR) με την εικονική (VR). Με τη βοήθεια και της Microsoft, Dell, Asus και Acer ανακοίνωσαν ειδικά headsets, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές μεικτής πραγματικότητας. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές αλλά η τιμή -που διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 500 ευρώ- δεν είναι ιδιαίτερα προσιτή, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home