Ασφάλεια και απομακρυσμένη διαχείριση οι βασικοί λόγοι για την εγκατάσταση λύσεων έξυπνου σπιτιού

Deasy @ 03.07.2017
Ασφάλεια και απομακρυσμένη διαχείριση οι βασικοί λόγοι για την εγκατάσταση λύσεων έξυπνου σπιτιού

Η προστασία από εισβολείς και η απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση του σπιτιού αποτελούν τα πιο σημαντικά κίνητρα για την εγκατάσταση έξυπνων συσκευών στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η online πλατφόρμα Houzz και τα ευρήματα της οποίας δημοσιοποίησε σήμερα η D-Link.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, περίπου 1 στους 2 χρήστες της πλατφόρμας (ποσοστό 45%) που προχώρησε μέσα στο 2016 σε ανακαίνιση του σπιτιού, εγκατέστησε λύσει έξυπνου σπιτιού (smart home). Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που είχαν ενσωματώσει μια έξυπνη συσκευή για λόγους ασφάλειας, το 67% είχε ως κύριο κίνητρο την προστασία του σπιτιού από εισβολείς, ενώ το 52% ήθελε να παρακολουθήσει το σπίτι του απομακρυσμένα. Σε ότι αφορά το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πλήρωνε λιγότερα από 1.500 δολάρια, ενώ ένα ποσοστό μικρότερο από 5% δήλωσε ότι έχει διαθέσει πάνω από 5.000 δολάρια για πρόσθετη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από τους ερωτηθέντες υιοθέτησαν την τεχνολογία smart home για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα, ενώ τα ευρήματα εμφανίζουν την ύπαρξη μιας καμπύλης εκμάθησης σε ότι αφορά την εύρεση της σωστής λύσης για συγκεκριμένες ανάγκες, αποκαλύπτουν επίσης υψηλά ποσοστά υιοθεσίας και ικανοποίησης μεταξύ αυτών που τελικά ενσωμάτωσαν αυτές τις τεχνολογίες στα σπίτια τους.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία για το «έξυπνο σπίτι», ένα 55% αναφέρει ότι δεν την έχουν ακόμη δοκιμάσει, ποσοστό που έχει πτωτική τάση όσο η αγορά smart home καθιερώνεται στην καταναλωτική συνείδηση. Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν προσθέσει έξυπνα χαρακτηριστικά στο σπίτι τους εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από την τεχνολογία.

SMART HOME,ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ,D-LINK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home