Μάντεψε τι κάνω στη Wikipedia

Δημόσιο φορέβα που έλεγε και ο βάρδος

Deasy @ 28.06.2017
Μάντεψε τι κάνω στη Wikipedia
Σελίδα κεφαλαιώδους σημασίας για κάποιον στο ελληνικό Δημόσιο

Σύμφωνα με το κλασικό αστείο το οποίο δεν φαίνεται να είναι απολύτως ξεκομμένο από την ελληνική πραγματικότητα, η εφαρμογή που χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερη έκταση στο ελληνικό Δημόσιο είναι αυτή της πασιέντζας των Windows.

Τι θα έλεγες, όμως, αν σου λέγαμε πως ενώ εσύ κοροϊδεύεις τους δημοσίους υπαλλήλους που παίζουν με μια ηλεκτρονική τράπουλα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους κοπιάζουν διορθώνοντας λήμματα στην Wikipedia για να ξεστραβώσουν εσένα και εμάς;

Το @VouliEdits είναι ένας λογαριασμός που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια στο ελληνικό Twitter και είναι κατά βάση αθόρυβος, όμως αυτό που κάνει έχει αξία. Εντάξει, δεν είναι και η Διαύγεια, ούτε η Υπερδιαύγεια, αλλά πες μας, πώς αλλιώς θα ήξερες πως από το δίκτυο ενός δημόσιου φορέα έγινε επεξεργασία στο λήμμα του ΠΑΟΚ; Είδες; Αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Χάρη λοιπόν στον λογαριασμό Επεξεργασίες Βουλής διαπιστώνουμε ότι από τα δίκτυα δημοσίων φορέων έχουν γίνει τροποποιήσεις σε λήμματα όπως:

- List of Greek records in athletics, αυτό βέβαια θα μπορούσε να ήταν από έναν αθλητικό φορέα

- List of amusement parks in Europe, υποθέτουμε από το υπουργείο Γεωργίας ή μήπως το Περιβάλλοντος; Γιατί όχι από μια Περιφέρεια;

- Για τον Nicholas Scarves τι ξέρεις; Ξέρεις, ας πούμε, πως εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στη σφαίρα;

- Πνευματισμός. Ναι, κύριε, μάλιστα κυρία, ένας εργαζόμενος του δημοσίου ή, ορθότερα, ένας χρήστης υπολογιστή σε δημόσιο δίκτυο αποφάσισε να καταθέσει τον δικό του γνωστικό οβολό σε αυτό το κορυφαίο θέμα.

- Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε πως το λήμμα PAOK FC έχει δεχτεί ουκ ολίγες τροποποιήσεις από χρήστες δικτύων που ανήκουν σε φορείς του δημοσίου.

- Το ίδιο έχει συμβεί και για την Superleague και την Κατερίνα Στεφανίδη.

- Διαπιστώνουμε επίσης πως στις 11 Ιουνίου τροποποιήθηκε ανώνυμα από χρήστη δημοσίου δικτύου το λήμμα στην αγγλική Wikipedia για την κρίση στο Κατάρ.

- Είχαμε επίσης τροποποιήσεις στο λήμμα για την ελληνική κρίση χρέους, πάλι στην αγγλική Wikipedia.

- Κάπου εκεί κάποιος ακάματος εργάτης του δημοσίου αποφάσισε να προσθέσει κατιτίς στο λήμμα για τον Αύγουστο Κορτώ.

- Εχουμε καλύτερο. Από το δίκτυο της Βουλής κάποιος τροποποίησε το λήμμα για την Έφη Μελά; Την ποια; Ελα που δεν ξέρεις την Μις Ελλάς 1954 και αν εξακολουθεί το όνομά της να μη σου λέει κάτι, θα προσθέσουμε πως έπαιζε την Ρόζα Δελλή στην ταινία Έγκλημα στα Παρασκήνια. Είδες τι μαθαίνεις χάρη στη Βουλή και κάποιο μέλος του προσωπικού της;

- Για κάποιο λόγο κάποιος άλλος από τον δημόσιο τομέα θεώρησε πως έπρεπε να κάνει μια παρέμβαση στο ελληνικό λήμμα για το εθνικό πάρκο Γκλέισιερ των ΗΠΑ, ενώ κάποιος άλλος είπε να βάλει ένα λιθαράκι γνώσης στο λήμμα για το ελληνικό X Factor.

Φυσικά η λίστα είναι ατελείωτη, φυσικά μπορείς να δεις και εσύ και να θαυμάσεις, ο λογαριασμός @VouliEdits σε περιμένει.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home