Γκάφα για... Νόμπελ

Siri-ously

Deasy @ 23.06.2017
Γκάφα για... Νόμπελ

Siri-ously?

Ο Κύπριος κάτοχος Νόμπελ Οικονομικών και σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης προκάλεσε μια καταιγίδα (σε βάρος του), λέγοντας πως η έκδοση της Siri σε ανδρική φωνή είναι πιο αξιόπιστη από εκείνη σε γυναικεία.

Τι στο καλό ήθελε να πει ο σερ Πισσαρίδης, ο οποίος μιας και το ‘φερε η κουβέντα είναι και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών;

Άγνωστο, πάντως το περιστατικό συνέβη πάνω κάτω ως εξής: Ο Πισσαρίδης ήταν προσκεκλημένος σε μια εκδήλωση στο Φεστιβάλ Στάρμους στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας και κάποια στιγμή έβγαλε από την τσέπη το iPhone του για να ρωτήσει την (ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον) Siri  για τον καιρό. Όταν ο συντονιστής, που παρεμπιπτόντως ήταν ο Λάρι Κινγκ, παρατήρησε πως ο Πισσαρίδης είχε επιιλέξει την ανδρική έκδοση της φωνής και πως σε αντιδιαστολή στις ΗΠΑ οι περισσότεροι προτιμούν τη γυναικεία έκδοση εκείνος απάντησε χωρίς περιστροφή πως επέλεξε την ανδρική έκδοση διότι όπως του έχουν πει, εμπιστεύεσαι περισσότερο μια ανδρική φωνή. 

Φαίνεται πως αρκετοί από το ακροατήριο το πήραν στην πλάκα, όχι όλοι όμως. σύμφωνα όμως με το BBC, αρκετοί από όσους παρακολουθούσαν τη συζήτηση δεν έδειξαν να διασκεδάζουν. Αντιδράσεις καταγράφηκαν και στο Twitter, όπως αυτή του φυσικού Jim Al-Khalili που έφυγε από την αίθουσα μετά το επίμαχο σχόλιο. 

Αργότερα ο Πισσαρίδης προσπάθησε να μπαλώσει τα πράγματα  λέγοντας πάνω κάτω πως ζητάει συγγνώμη και πως έκανε λάθος αλλά, πρόσθεσε, το ακροατήριο γέλασε. Είναι από τις περιπτώσεις που πας να το κάνεις καλύτερο και τελικά γίνεται χειρότερο.

SIRI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home